In cadrul declaratiei de avere se declara veniturile obtinute de catre sot/sotie, daca la data depunerii declaratiei sunt casatoriti, dar in ceea ce priveste veniturile realizate in anul fiscal anterior, nu erau casatoriti?
Multumesc pentru raspuns! O intrebare mai am, in cazul bunurilor (terenuri, case, masini etc.) se va completa declaratia de avere cu situatia la data depunerii, adica inclusiv ale sotului/sotiei? Astfel ca in declaratie se vor mentiona bunurile sotului/sotiei la data depunerii, dar mai putin veniturile obtinute inainte de casatorie?
Declarația de avere , dacă vă referiti la cea de la angajare sau cea anuală se raporteaza la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior. Dacă o depuneți acum - la 31.12.2023.
În declarație treceți ce detineați la acea dată împreună cu soțul/soția, indiferent de data obținerii.
Trebuie depusa declaratia de la angajare(in termen de 30 de zile), conform ANI bunurile se mentioneaza in declaratie luandu-se in considerare data depunerii, insa veniturile se raporteaza la 31.12.2023(in cazul acesta). Intrebarea este daca se trec bunurile si veniturile sotului/sotiei, daca la data depunerii sunt casatoriti, insa in ceea ce priveste anul fiscal 2023, nu erau venituri comune, ca nu erau casatoriti. Casatoria a avut loc in 2024.
Declaratia de avere
ANCA20
Problema mea este urmatoarea :sunt sotie unui bugetar care prin lege este obligat la completarea declaratie de avere, dar de ce eu in calitate de sotie trebuie ... (vezi toată discuția)