avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... In cadrul declaratiei de avere se declara veniturile ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

In cadrul declaratiei de avere se declara veniturile obtinute ...

In cadrul declaratiei de avere se declara veniturile obtinute de catre sot/sotie, daca la data depunerii declaratiei sunt casatoriti, dar in ceea ce priveste veniturile realizate in anul fiscal anterior, nu erau casatoriti?
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 20:49, 19 Noiembrie 2024
nu se declara.
Multumesc pentru raspuns! O intrebare mai am, in cazul bunurilor (terenuri, case, masini etc.) se va completa declaratia de avere cu situatia la data depunerii, adica inclusiv ale sotului/sotiei? Astfel ca in declaratie se vor mentiona bunurile sotului/sotiei la data depunerii, dar mai putin veniturile obtinute inainte de casatorie?
Declarația de avere , dacă vă referiti la cea de la angajare sau cea anuală se raporteaza la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior. Dacă o depuneți acum - la 31.12.2023.
În declarație treceți ce detineați la acea dată împreună cu soțul/soția, indiferent de data obținerii.
Trebuie depusa declaratia de la angajare(in termen de 30 de zile), conform ANI bunurile se mentioneaza in declaratie luandu-se in considerare data depunerii, insa veniturile se raporteaza la 31.12.2023(in cazul acesta). Intrebarea este daca se trec bunurile si veniturile sotului/sotiei, daca la data depunerii sunt casatoriti, insa in ceea ce priveste anul fiscal 2023, nu erau venituri comune, ca nu erau casatoriti. Casatoria a avut loc in 2024.

Multumesc anticipat pentru raspuns!

Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu se trec, pentru că la acea dată nu erați căsătoriți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la impozit pe profit la micro de 1% este posibila din 2024? Andreea Muresan Andreea Muresan Buna ziua! Conform noilor reguli am trecut in 2023 la impozit pe profit de la 16% ( de la micro 3% in 2022). As vrea sa stiu daca va fi posibil ca din ... (vezi toată discuția)
Declaratia de avere si de interese Danaioana Danaioana Buna ziua Dupa cum se stie, functionarii publici (si nu numai) trebuie sa isi declare averea si interesele, in fiecare an pana la data de 15 iunie, pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratia de avere ANCA20 ANCA20 Problema mea este urmatoarea :sunt sotie unui bugetar care prin lege este obligat la completarea declaratie de avere, dar de ce eu in calitate de sotie trebuie ... (vezi toată discuția)