avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membrii fondatori al unui ONG care sunt si PFA si SRL
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membrii fondatori al unui ONG care sunt si PFA si SRL

Buna ziua,

Caut un raspuns la urmatoarele intrebari :
- Pot fi membru fondator a unui club sportiv si sa detin si un PFA ( cu un total alt cod CAEN- domenii total diferite) si din impozitul pe venit al PFA-ului sa redirectionez acei 3,5%?
- Dar daca detin un SRL ( din cate am aflat se pot redirectiona 20% din impozitul pe profit catre un ONG) mai pot fi membru fondator al acelui ONG? LA fel, domenii total diferite.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:29, 29 Noiembrie 2024
Da, puteti fi membru fondator .
Calitatea de fondator sau membru al unei asociatii functionand pe baza OG 26/2000 , inclusiv una recunoscuta ca fiind club sportiv in sensul Legii 69/2000, nu are nici o legatura cu dreptul acelei persoane de a fi anterior, simultan sau ulterior si asociati intr-un SRL sau titular de PFA ( sau de AF sau II). Problema este ca din veniturile din activitati independente pe viitor NU se vor mai putea redirectiona 3,5% din impozitul pe venit, iar SRL-ul daca e supus impozitului pe profit poate directiona in principiu pana la 20% din impozitul pe profit ( dar mai e cealalta limita, legata de procentul din cifra de afaceri) dar acolo trebuie grija ca, daca sunteti asociati unic / majoritar sau / si administrator in SRL si aveti si calitate de reprezentant legal al ONG-ului, sa nu va treziti ca ANAF profita de neclarittea legislatie si considera ca prin aceste caliati acel SRL indirect controleaza activitatea ONG-ului si deci e incalcata interdictia din Legea 32/1994 si nu puteati face legal sponsorizarea... . Se rezolva daca e Consiliu Director format din multe persoane si / sau nu aveti pozitie ce confera purere mare de decizie sau e stabilit prin statut ca si decizii care normal ar putea fi luate de presedinte le ia numai CD sau chiar AG, unde Dvs. nevand "controlul" nu se mai poate considera ca prin simpla dubla calitate exista un "control" adica putere de directionare a activitatii ONG de catre SRL-ul sponsor.... E irelevant domeniul in care activeaza acel SRL sau PFA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finanțarea unui ong din veniturile nft urilor Blockchain Blockchain Bună ziua, Am o întrebare legată de proiectul meu NFT și ONG-ul pe care le-am infiintat recent : În calitate de fondator al ambelor, există vreo ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate între calitatea de sponsor și cea de membru ong Depeta1 Depeta1 Incompatibilitate între calitatea de sponsor și cea de membru al consiliului director al unui ONG Buna seara, daca ai un IMM, poți fi și membru cu ... (vezi toată discuția)
Sunt cele doua persoane juridice entitati afiliate? Butca Ioan-Doru Butca Ioan-Doru Societatea X SRL avand ca asociati doi frati care detin fiecare jumatate din capitalul social , ambii avand calitatea de administrator, sponsorizeaza o ... (vezi toată discuția)