avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Finanțarea unui ONG din veniturile NFT urilor
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Finanțarea unui ONG din veniturile NFT urilor

Bună ziua,

Am o întrebare legată de proiectul meu NFT și ONG-ul pe care le-am infiintat recent :

În calitate de fondator al ambelor, există vreo cerință legală privind procentajul (o „cotă”) din veniturile obținute prin NFT-uri care trebuie donat ONG-ului?

Există un potențial conflict juridic sau de interese în cazul în care sunt fondator atât al proiectului NFT, cât și al ONG-ului?

Apreciez orice răspuns sau ghidare!

Mulțumesc.

Zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Blockchain , utilizator 19:30, 2 Decembrie 2024
Nu o sa mai puteți directiona catre ong 3,5% din impozitul pe veniturile rezultate din declaratia unica (acolo unde declarati veniturile de nft).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un fondator al unui ONG e firesc sa il sprijine, inclusiv prin bani, si dupa infiintare, desi daca nu e vorba de o asociatie in care sa fie membru si sa trebuiasca sa plateasca o cotizatie periodica, nu e obligat, dar poate sa o faca. Iar daca e o asociatie si fondatorul a ramas membru propriu-zis, poate plati si cotizatie, dar poate face si donatii, contributii, poate directiona 3,5% din impozitul pe venit ( din ce se va mai putea, ca se restrange puternic spectrul de venituri din a caror impozit poti face redirectionari catre un ONG). Chiar definitia legala a unei asociatii se refera la contibutia membrilor in cunostinte, munca si bani pentru sustinerea activitatii ei.... Discutabil si de analizat in concret ar fi cazul cand cineva e asociati unic sau majoritar si / sau administrator al unei firme supusa impozitului pe profit, care ar sponsoriza acel ONG si el este intr-o pozitie in ONG care implica o putere made de decizie, ca sa nu riste incadrarea in situatia interzisa de Legea 32/1994 privind sponsorizarea care o interzice cand sponsorul controleaza ONG beneficiar / ii dirijeaza activitatea, ca s-ar putea eventual considera ca indirect exercita astfel un control ce excede limitei tolerate de lege chiar daca nu e firma sponsor un asociat in acel ONG. E de vazut si cum sunt calificate juridic "veniturile obtinute prin NFT" ca nu ati explicat in concret "proiectul meu NFT" si de unde ideea ca ar exista vreo obligatie sa donati ( sau transferati cu alt titlu) vreun ban catre ONG din venituri obtinute din NFT?

Multumesc pt răspuns.

Daca personal nu am luat niciun ban din aceste nfturi, mai trebuie declarate in declarația unică aceste venituri?

george-neagu a scris:

Nu o sa mai puteți directiona catre ong 3,5% din impozitul pe veniturile rezultate din declaratia unica (acolo unde declarati veniturile de nft).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membrii fondatori al unui ong care sunt si pfa si srl ioananicoleta89 ioananicoleta89 Buna ziua, Caut un raspuns la urmatoarele intrebari : - Pot fi membru fondator a unui club sportiv si sa detin si un PFA ( cu un total alt cod CAEN- ... (vezi toată discuția)
Parinti pot beneficia din sponzorizarea copilului As.LTD As.LTD Asociatia XY nonprofit are o echipa de dans ,ude sunt parinti care vor sa aduca sponzorizare numai daca si ei pot beneficia de sponzorizare?(ex.mergem in ... (vezi toată discuția)
Sunt cele doua persoane juridice entitati afiliate? Butca Ioan-Doru Butca Ioan-Doru Societatea X SRL avand ca asociati doi frati care detin fiecare jumatate din capitalul social , ambii avand calitatea de administrator, sponsorizeaza o ... (vezi toată discuția)