avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Legea 243/2024 Bună ziua, Am un credit restant la o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Legea 243/2024 Bună ziua, Am un credit restant la o anumita ...

Legea 243/2024
Bună ziua,
Am un credit restant la o anumita societate de tip IFN. La momentul intrări in vigoare a legi 243/2024 figuram cu o întârziere de 42 de zile încadrându-mă in prevederile legii am contactat societatea respectiva, cerându-mi drepturile.
Întrebarea mea vine pe fondul neînțelegeri/interpretări legii.
Eu am cerut societăți să: avand in urma un contract cu o dobândă de 2% pe zi, am cerut scăderea dobânzi la 1% până la data de 11 și în continuare, mai ales ca eu deja după abea 42 depășeam plafonul maxim adică dublu sumei acordate inițial.
Răspunsul societăți fiind următorul: “ În urma solicitării dumneavoastră, dorim să vă informăm că legea nu se aplică retroactiv. Astfel, începând cu data semnării actului adițional, la principalul rămas de plată se va aplica dobânda zilnică de 1% prevăzută în lege.“
Acum eu vă întreb pe dvs, este corect ce mi-au zis dânșii? Sau pot beneficia de reducerea/ transformarea dobânzi din 2% la 1% pe tot parcursul contractului adică 42 de zile

Alte discuții în legătură

Executare silita ifn ARadu1991 ARadu1991 In 2021 am luat un credit de 4000 lei de la Viaconto.Am avut ceva probleme financiare si nu am mai putut sa platesc datoria.In 2022 am fost executat silit cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un împrumut la car moldova,ifn! având în vedere ... 0722310388 0722310388 Bună ziua! Am un împrumut la car Moldova,Ifn! Având în vedere ca a întrat legea cu stoparea dobânzilor,din 12 noiembrie,am luat un împrumut de 6000 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! legea plafonarii dobânzilor la creditele acordate ... ivanovandrei ivanovandrei Buna ziua! Legea plafonarii dobânzilor la creditele acordate de IFN nr. 243/2024 are in vedere oare si creditele care au ajuns la executorul judecatoresc? ... (vezi toată discuția)