avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita IFN
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita IFN

In 2021 am luat un credit de 4000 lei de la Viaconto.Am avut ceva probleme financiare si nu am mai putut sa platesc datoria.In 2022 am fost executat silit cu suma de 16874 lei.(de 4 ori suma aproximativ).Stiu ca in 8 august 2024 s-a dat o lege in care IFN- urile nu pot pune penalitati decat pana la maxim dublul sumei imprumutate.
Legea stipuleaza ca se aplica si retroactiv.

Credeti ca as putea merge in instanta si sa obtin injumatatirea datoriei?

Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2024
ARadu1991, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:46, 28 Octombrie 2024
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua

Este vorba de legea 243/2024. Aceasta se aplica si contractelor in derulare, insa numai celor cele unde nu exista intarzieri la plata sau intarzierile nu sunt mai mari de 60 de zile (Art. 10).

Din moment ce dvs ati fost deja executat silit in 2022, prevederile 243/2024 nu vi se aplica.

Deci nu puteti folosi legea pe care o invocati pentru reducerea cuantumului penalitatilor.

Puteti insa incerca sa invocati clauze abuzive in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevederile legi 243/2024 se aplica și creditelor pentru care ... DemR DemR Prevederile Legi 243/2024 se aplica și creditelor pentru care s a dispus deja executarea silită? Mai exact, pentru un credit contractat cu un IFN, pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! legea plafonarii dobânzilor la creditele acordate ... ivanovandrei ivanovandrei Buna ziua! Legea plafonarii dobânzilor la creditele acordate de IFN nr. 243/2024 are in vedere oare si creditele care au ajuns la executorul judecatoresc? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cum se formulează o. contestație la executare silită ... Gabriela 33 Gabriela 33 Buna ziua! Cum se formulează o. Contestație la executare silită și unde se face !? Mulțumesc frumos (vezi toată discuția)