avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua! Am și eu următoarea problemă, ce ma ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua! Am și eu următoarea problemă, ce ma puteți indruma? ...

Bună ziua! Am și eu următoarea problemă, ce ma puteți indruma?
Descriere caz .

În decembrie 2021, am achiziționat un apartament pe care am dorit să îl amenajez. În acest scop, am contactat o firmă pentru a executa lucrările de renovare. Din păcate, firma s-a dovedit neserioasă, fapt care m-a lăsat atât cu lucrările neterminate și prost executate, cât și cu o pierdere financiară de 6.500 de euro. Persoana responsabilă de lucrări, a recunoscut că nu are cunoștințele necesare pentru astfel de lucrări, dar a menționat că, dacă îl ajut să găsească o locuință fără avans, va încerca să îmi returneze banii.

Fiind polițist, deși am fost extrem de afectat de această situație, am ales să-l ajut pentru a-mi recupera pierderile. După o discuție cu familia, l-am introdus temporar în garsoniera mea și i-am postat anunțuri pentru lucrări pe contul meu de OLX. L-am sprijinit inclusiv cu transportul materialelor necesare la diferite lucrări, folosind microbuzul meu. Cu toate acestea, am descoperit ulterior că acesta se prezenta în mod fals ca fiind asociatul meu. Pe lângă faptul că nu a returnat banii și a continuat să abuzeze de situație, am decis să-l evacuez din garsonieră, rămânând și cu datorii generate de comportamentul său.

Am fost chemat ulterior la poliție pentru a fi audiat în calitate de martor într-un dosar legat de activitatea acestuia. Am observat în dosar că, la un moment dat, am primit o sumă de bani în contul meu personal, posibil de la o clienta din Tarnova unde el a executat o lucrare , lucru pe care nu mi-l mai aminteam exact. Am explicat polițistei că nu pot confirma sursa banilor, având în vedere că evenimentele s-au petrecut cu mult timp în urmă. Această explicație a nemulțumit-o, iar polițista mi-a citit detalii din cont, insistând să confirm dacă banii respectivi au legătură cu executarea acelei lucrări. Totuși, nu am putut preciza acest lucru cu certitudine.

Între timp, am deschis un dosar penal împotriva lui și a concubinei sale pentru înșelăciune și evaziune fiscală. Într-o încercare de a se răzbuna și de a-și reduce propriile răspunderi, acesta susține acum că am fi fost asociați în activitățile lui, insinuând că aș fi implicat în evaziune fiscală. Acuzațiile sunt complet false, având în vedere că eu, fiind polițist, nu aș fi putut legal să dețin sau să administrez o firmă împreună cu el sau să fiu implicat într-o astfel de activitate.

Menționez și faptul că meseriașul are antecedente penale, fiind condamnat pentru conducere fără permis. După ce a fugit din țară, a fost prins și încarcerat la Penitenciarul Jilava. Acest comportament confirmă natura lipsită de scrupule a individului și intențiile sale de a mă implica într-un scenariu fals pentru a-și diminua propriile probleme legale.

Toate aceste informații sunt relevante pentru clarificarea situației mele și pentru formularea unei apărări care să demonteze acuzațiile nefondate.
Am înțeles ca sunt cercetat de fapte cuprinse de legea 241 din 2005 art 9 alin 1 lit a
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2024
Lucian1981!, utilizator

Alte discuții în legătură

Caz penal bancnota falsa cireshka cireshka Cu cateva zile in urma ma aflam pe Aeroportul International H. Coanda impreuna cu sotul meu, urmand sa luam un zbor international. Dupa ce am trecut de toate ... (vezi toată discuția)
Cat este de legal si ce drepturi s-au incalcat? alexandrugroza alexandrugroza Buna seara tuturor. Va supun atentiei unele intamplari care s-au petrecut in urma cu cateva zile si as dori sa va citesc si parerile dvs. Intr-un dosar de ... (vezi toată discuția)
Buna seara! as dori sa stiu cum pot afla daca am dosar penal sau sunt cercetat nelutzu121 nelutzu121 Cu ceva saptamani in urma am avut un conflict cu o persoana din familie. Politia a venit la usa in timp ce eu taiam cu un cutit de bucatarie. Persoana cu care ... (vezi toată discuția)