avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună seara!Ce înseamnă intimat intru-un dosar la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună seara!Ce înseamnă intimat intru-un dosar la tribunal ...

Bună seara!Ce înseamnă intimat intru-un dosar la tribunal ,obiectivul dosarului fiind contestarea măsurii asiguratorie ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 23 Noiembrie 2024
Intimat
Parte intr-un proces care se afla in situatia unui parat in caz de recurs sau in alta cale de atac. Persoana impotriva careia se declara recursul.

In procesul penal, in calitate de intimat poate sa apara inculpatul sau partea responsabila civilmente.

In materie civila, in cadrul procesului civil si in functie de fazele desfasurarii acestuia, de asemenea, partile poarta denumiri diferite:
- apelant si intimat in apel,
- recurent si intimat in recurs,
- contestatar si intimat in contestatia in anulare,
- revizuient si intimat in revizuire,
- creditor si debitor in faza executarii silite.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! care este rolul unei persoane intervenient intr-un ... leonardy44 leonardy44 buna seara! care este rolul unei personae -intermitent intr un dosar? multumesc! (vezi toată discuția)
Contestator sau intimat? zaza zaza as vrea sa stiu cine sunt partile intr-un proces de rejudecare, pentru ca eu in prima faza sunt reclamant, care am castigat procesul la tribunal iar paratul a ... (vezi toată discuția)
O mare rugaminte: ce inseamna intimat inculpat? temistus temistus Buna ziua, va rog sa imi explicati ce inseamna intimat inculpat? Va multumesc! (vezi toată discuția)