avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitionez un apartament de la un dezvoltator
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitionez un apartament de la un dezvoltator

Buna ziua,

Intentionez sa achizitionez un apartament de la un dezvoltator. Pretul l-am agreat la telefon, insa la intalnirea fizica mi-a spus ca pretul stabilit implica cota de tva 19% si ar vrea sa facem astfel incat sa fim pe 9%.
Propunerea lui este ca in contractul semnat pretul va fi substantial mai mic (cota implicita 9%) iar restul de bani pana la suma agreata sa fie dati fara nicio acoperire.
Inteleg ca este o procedura folosita de multi dezvoltatori. Altfel nu-mi va vinde apartamentul.

Intrebarea este:
Cum pot fi diminuate riscurile unui eventual transfer de bani fara contract? Apreciez orice sfat / risc adus la cunostinta.
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Achizitionare imobil mariusalbu1984 mariusalbu1984 Am achizitionat un apartament cu TVA 5% acum 4 ani. As dori sa mai cumpar un apartament dar in felul urmator: - sa cumparam apartamentul pe numele ... (vezi toată discuția)
Tva imobiliare de la 19% la 5%, antecontract semnat in 2021, blocul se finalizeaza 2022 ElenaC84 ElenaC84 Buna ziua, Am dat avans pentru un apartament cu 3 camere intr-un bloc in constructie cu termen de finalizare in 2022 (pret apt 116k+TVA 19% =137.000) . ... (vezi toată discuția)
Nelamurire loc de parcare imobil nou construit psyche383 psyche383 Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament intr-un imobil nou construit pentru care am negociat un pret de X Euro, pret care include si un loc de ... (vezi toată discuția)