Nu am primit decizia de recalculare a pensiei și din câte am înțeles programul nu este funcțional și deci va mai dura mult. Ma poate ajuta cineva cu un model de chemare în judecată pentru neaplicarea unei legi, im vigoare sau mai bine zis aplicarea acesteia doar unor persoane/discriminare/dubla măsură?
Am fost în audienta la directoarea casei de pensii și mi-a zis ca este de durata. Nu au softul funcțional, asa am dedus căci nu știa dacă o sa primesc 2 decizii sau se poate face direct doar o decizie de recalculare cu calculul punctelor de stabilitate și trecerea de ka PAP la PLV dintr-o data. Este cazul celor iesiti la pensie în iulie si august. Nu se pot face corecturi la calculul greșit al deciziilor de recalculare, nu se pot emite decizii pentru cei care U depus dosar după 1 septembrie și alte cazuri speciale.
Abia acum w zile s-a cerut de ka centru fișierul cu persoanele aflate în aceasta situație. MINISTERUL MINTE ca sunt diar 18.000 dosare nerezolvate și ca se vor emite în decembrie.
Un alt exemplu de m8nciuna-daca nu s au emis deciziile de recalculare oN pe 15 noiembrie, pensionarii nu pot lua sumele din deciziile noi în luna decembrie.
CHKa
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Si aveti vreo dovada ca “ MINISTERUL MINTE “ ? nu aveti de unde sa stiti , ca nu aveti datele de la Casele de Pensii din intreaga tara . Dar si noi , suntem atat de carcotasi … Eu nu am lucrat niciodata la o asemenea Casa , nici nu am pe nimeni - ruda sau cunoscut - acolo , dar ma gandesc cu multa compasiune la acei salariati care au muncit pe branci … Rapid ne gandim la instanta , fie ca are rost , fie ca n-are … Pentru ca nu le-a mers softul , fiecare decizie de recalculare s-a verificat si ( eventual ) corectat manual , cu pixul . Trebuie sa avem putina intelegere , a fost - si este - un efort foarte mare . Oricum , banii se vor primi din urma … Chiar daca nu vor intra la plata in zilele obisnuite de plata a pensiilor , nimic nu-i va opri sa plateasca diferentele pana la sfarsitul lui decembrie , nu-i asa ? Din cat am inteles eu , prioritari sunt acum cei care si-au depus documentele in aug - sept 2024 , si nu au intrat deloc la plata , aceia nu au din ce trai , dar tuturor celor indreptatiti li se va face calculul si-si vor lua banii cuveniti . PS . Ce importanta are daca veti avea doua decizii , sau direct una ? important este sa va luati banii cuveniti …
goplanet
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@CHKa
Nu se stie daca voi primi 2 sau una, nu ca m-ar deranja oe mine vre una din variante, am vrut sa demonstrez ca nu se știe încă cum va calcula softul.
După cum ziceți dvs prioritari sunt cei care au depus august septembrie........dexi și eu căreia i s a spus ca este de durata.
CORECTAT CU pixul ? Și trimise asa corectate xu pixul? Trebuie în mod sigur băgate corecturile în soft.
CASELE DE PENSII NU AU VINA, ci cei care au achiziționat un asemenea soft și i-au dat drumul partial și incomplet.