avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recunoasterea calitatii de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recunoasterea calitatii de mostenitor

Recunoasterea calitatii de mostenitor. Speta: bunic decedat , titlu de proprietate pe numele sau. Mostenitori, nepot si 5 stranepoti imprastiati prin tara si prin lume. Intrebare: Se poate ca unul dintre ei sa fie recunoscut ca mostenitor , in baza actelor legale si sa deschida procedura de intocmire a Cartii Funciare, pe numele Bunicului, pana cand se poate realiza succesiunea?. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: romeo bratu , utilizator 15:39, 1 Februarie 2025
Nu.
Singura procedura este dezbaterea moștenirii.
Atunci, certificatul de mostenitor la ce foloseste ?
Certificatul de moștenitor atesta calitatea de moștenitor, este actul de proprietate asupra bunurilor lăsate de cel decedat si este actul final care se emite la dezbaterea succesiunii.
Întrebarea dvs era dacă numai unul din moștenitori poate obține atestarea calității de moștenitor.
Iar răspunsul este nu.
La notar, este obligatorie prezenta tuturor moștenitorilor. Cine nu se poate prezenta, dar are pretenții la moștenire, poate fi reprezentat printr-un împuternicit, pe baza de procura.
Cine nu are pretenții la moștenire, trebuie sa trimită declarație de renunțare.
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2024
raluk0207, utilizator
Am inteles. Am fost neclar. Calitate de urmas, este mai bine ?
Calitate de urmaș, calitate de moștenitor, calitate de succesor....
Este același lucru.
Nu se poate decât cu participarea și cooperarea tuturor.
Nu se poate emite certificat de moștenitor, certificat de calitate de moștenitor, certificat de urmaș sau certificat de succesor numai pentru 1 moștenitor.

Alte discuții în legătură

Testament fără succesiune dezbătută. care e situația bunurilor cuprinse în el? voichita4075 voichita4075 am 77 de ani,am testament pe un teren (pe el exista dintotdeauna o casuta) din anul 1955,Acest testament este facut de bunicul meu. intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Succesiune. maryan27 maryan27 [i]Buna seara! Am si eu o intrebare. Se poate obtine prin notariat un document prin care sa ateste ca o parte dintr-o locuinta(casa) este cedata de proprietar, ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)