avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prenatal - drepturi de autor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prenatal - drepturi de autor

Buna ziua!
Stiti cumva daca avand Contract de cesiune drepturi de autor pe durata nedeterminata si fiind insarcinata in luna a 5-a pot beneficia de concediu prenatal? Imi puteti da detalii, va rog?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: oanaj , utilizator 13:21, 11 Februarie 2010
Nu puteti beneficia. Doar acele persoane care au incheiate contracte individuale de munca, ptr ca dvs cu drepturi de autor nu cotizati la bugetul respectiv - asigurari sociale. Dar mai verificati totusi, sa nu se fi modificat ceva in ultimele luni, la casa de pensii, au un departament unde ar trebui sa stie.... Succes
Iertati-mi insistenta...cei de la Asigurari Sociale mi-au zis ca beneficiez de ajutorul pentru cresterea copilului (85% din venitul mediu din ultimile 12 luni anterioare nasterii) pentru ca venitul meu este impozitat de stat (16 %), dar nu m-au putut lamuri in legatura cu concediul prenatal...Cate persoane erau in birou...tot atatea pareri...Asta patesc de o vreme incoace. Nimeni nu stie nimic clar, iar eu sunt chiar deznadajduita, pentru ca fac eforturi mari sa vin la servici si sa nu am probleme cu sarcina. Nu va mai zic ca mi-a impus medicul repaus 10 zile, ceea ce...nu am facut, tocmai de teama de a nu imi periclita locul de munca si, respectiv, venitul ulterior pentru cresterea bebelusului.
Va multumesc mult de tot!
Cu stima!
Concediul prenatal este una, iar concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului este alta.
Pentru indemnizatia acordata in cazul CIC, se ia in considerare veniturile obtinute in baza unui contract de cesiune de drepturi de autor.
Legea prevede sa aveti, in ultimul an anterior datei nasterii copilului , timp de 12 luni, realizate venituri profesionale supuse impozitului pe venit pentru a beneficia de aceasta indemnizatie.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Problema CIC am lamurit-o cu cei de la Asigurarile Sociale. Ma interesa daca beneficiez de concediu prenatal in conditiile in care sunt platita pe Drepturi de autor. Va multumesc frumos!
Ma puteti ajuta cu aceasta informatie, va rog?
Va multumesc mul!

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare concediu prenatal / postnatal AndreiBogdanG AndreiBogdanG Buna ziua, Sotia mea este insarcinata si cu 1 Martie a intrat in concediu prenatal. Pana pr 1 Nov 2013 a fost angajata si de la 1 Nov 2013 a avut activitate ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal dan81 dan81 Daca sotia nu lucreaza si e gravida in luna a 5-a si plateste de acum inainte stagiul de cotizare poate intra in prenatal? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu prenatal si postnatal Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in urmatoarele situatii: Incapand cu jumatatea lunii mai una dintre salariate intra in concediu ... (vezi toată discuția)