avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pentru a fi concediat pe motivul neprezentării in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pentru a fi concediat pe motivul neprezentării in zile consecutive ...

Pentru a fi concediat pe motivul neprezentării in zile consecutive la locul de muncă,este necesară vreo sancțiune disciplinară înainte ?
Întreb pentru că vreau sa demisionez cu data de 1 decembrie și nu mai doresc sa merg până atunci .
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:34, 25 Noiembrie 2024
1. Absenta nemotivata a salariatului de la locul de munca reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

2. Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

3. Angajatorul nu trebuie sa respecte ordinea sanctiunilor stabilita la pct.2, ceea ce inseamna ca se poate aplica sanctiunea concedierii disciplinare, chiar daca salariatul este la prima abatere disciplinara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere disciplinara cim ataela1 ataela1 Va rog sa-mi spuneti ,in cazul in care un angajat absenteaza de la lucru ,dupa cate zile de absente se poate incepe cercetarea disciplinara? Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Sanctiune absente nemotivate CARPAHONTU CARPAHONTU daca un salariat al unui srl a lipsit nemotivat intr-o zi aducind unele prejudici societati ce sanctiune poate primi? (vezi toată discuția)
Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)