avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Directia Generala a Finantelor Publice - actiune in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Directia Generala a Finantelor Publice - actiune in contencios administrativ

Toretic si practic se poate, dar credeti ca exista vreo speranta sa mi se dea dreptate mie si nu fiscului? Pana acum am fost sfatuita sa o las balta, ptr ca intotdeauna instantele sunt de partea statului. Si atunci ce-i de facut? Sa las fiscu' sa execute sc-ul la care lucrez, in urma unei inspectii fiscale ptr perioada cuprinsa intre 2000-2006? inspectia a durat aproape 1 an, cu retinerea tuturor documentelor contabile la sediul lor, fara intocmirea unui proces verbal de identificare a fiecarui document in parte, cu evaluarea astronomica a unor avize disparute, desi au fost declarate nule, cu acuzatia de evaziune fiscala etc.. De acord, exista nereguli in contabilitatea firmei cu pricina, provocate din ignoranta contabilei, care trebuie remediate, dar pe dumnealui,atotputernicul FISC, nu-l poate trage nimeni de urechi ptr lipsa de profesionalism , incalcarea flagranta a normelor codului de procedura fiscala,nerespectarea confidentialitatii, amenintari si jigniri, si nu in ultimul rand ptr numeroasele prejudicii materiale si morale survenite ca urmare a afectarii relatiilor comerciale cu partenerii de afaceri?
Profesorii universitari, colegii de masterat si avocatii celebri din localitate m-au "linistit"... nu stii ca nu te poti impotrivi mortii si fiscului?:D..... dar incearca totusi, sa vezi ce frumos pierzi..
Voi ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: livs , utilizator 01:20, 2 Noiembrie 2006
ok, poate ca nu e tocmai roz situatia firmei respective dar cum nimeni nu e perfect consider ca nici actele de control ale DGFP nu sunt. ASa ca sfatul meu ar fi sa adunati toate actele emise de acestia in perioada controlului, sa cautati nereguliele, sa vedeti ce dovezi aveti in contra actelor respective si sa hotarati ce vreti sa obtineti de la acestia si sa incercati sa apreciati sansele pe care le aveti. Din cate am inteles au supraevaluat anumite lucruri, nu au incheiat procese verbale de ridicare a actelor, deci aveti ceva sanse.Prin urmare cand veti considera ca exista ceva sanse go ahead and try it. Nu aveti nimic de pierdut (din cate am inteles)
Nu intotdeauna DGFP castiga, nu trebuie pornit de la ideea asta ca si de la un pricipiu general aplicabil.
Dupa parerea mea, ar trebui sa incercati. Inarmati-va cu rabdare si mergeti inainte. Din experienta mea, statul pierde destul de des.
Ca sa nu mai zic ca nu am primit inca raspuns la contestatia administrativa adresata DGFP, depusa din august.Au trecut mai mult de 2 luni, (parca termenul de raspuns este de 30 zile,potrivit contenciosului-adm),solutionarea contestatiei a ajuns la sediul general al DGFP, ptr ca suma estimata depaseste 5 miliarde (ajunge aproape de 40!) si stiti ce raspuns verbal si neoficial a primit administratorul firmei cand s-a dus la Bucuresti? Ca toate cele contestate si toate articolele din codul de proc. fiscala incalcate nu au prea mare greutate in fata lor (adica ii doare-n cot) si ca tot ce se poate face este o reevaluare a creantelor, ca urmare a unui alte inspectii fiscale.... si toate astea daca stie cat si cui sa dea...adica MITA,SPAGA sau cum vreti sa-i spuneti!
Noroc ca am facut contestatie si in instanta impotriva titlurilor executorii, cerand suspendarea executarii silite pana la sosirea raspunsului la contestatia admnistrativa. Ptr ca fiscul accepta contestatia, dar asta nu-l impiedica sa te execute la ghilotina.... legea spune ca "poate suspenda..." Cu alte cuvinte, in cazul in care constata ca au gresit, isi cer scuze ca ti-au taiat capul.
Scuzati tonul furios,dar sunt atat de dezamagita de justitia noastra incat imi vine greu sa ma abtin. Multumesc pentru incurajari, am sa merg mai departe, vorba cuiva de mi-a raspuns... ce mai pot pierde in afara tuturor bunurilor sechestrate? doar timp si neuroni
Daca si pt ca nu ati primit raspuns la contestatia formulata la DGFP, puteti sa va adresati insatntei de contencios administrativ prin care sa solicitati sa oblige DGFP sa va raspunda. Dupa si in functie de raspunsul primit puteti ataca sau nu decizia DGFP.
Sincer sunt multe situatiile in care DGFP pierde :), nu mai puneti la suflet chiar tot.
Apropo de suspendarea actului/actelor, cum ati cerut-o in lipsa unei actiuni principale?Ati obtinut-o?:-/


Am contestat in instanta titlurile executorii in baza carora s-a emis somatia si am cerut suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei, motivand ca societatea are calitatea de contestatoare la AFP prin formularea anterioara a unor contestatii impotriva raportului de inspectie fiscala.
Am obtinut-o invocand dispozitiile art 126, alin10, coroborat cu art-169-170 din OG 92/2003.
Azi a venit executorul fiscal sa evalueze bunurile sechestrate in vederea vanzarii, si eu maine am infatisare in instanta , tocmai ptr acest sechestru.
Urati-mi bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie de impunere (finante) danadaia danadaia Buna ziua In urma unei contestatii facute la D.G.F.P ca urmare a unei inspectii fiscale de fond am primit urmatorul raspuns: In vederea solutionarii ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata si titlu executoriu plata impozit venit global si majorari bobcat27ad bobcat27ad In dec 2007 am primit somatie de plata si titlu executoriu pentru plata sumelor prevazute in deciziile de impunere (?) si deciziile de calcul accesorii, ... (vezi toată discuția)
Insolventa prin reorganizare gigialum gigialum in urma cererii restituirii de tva s-a pus in miscare controlul inevitabil a-l unei echipe de inspectii fiscale.echipa a dat decizia ca de fapt am de achitat ... (vezi toată discuția)