avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Daca ai contract de Telemunca si ti se da ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Daca ai contract de Telemunca si ti se da avertisment ...

Buna ziua,

Daca ai contract de Telemunca si ti se da avertisment scris, te poate obliga sa revi la birou mai ales daca nu locuiesti in orasul in care e biroul?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elyk21 , utilizator 07:20, 6 Decembrie 2024
Revenirea se poate face doar prin modificarea clauzelor c.i.m.
Va multumesc.

As dori sa fac o referire la asta in refuzul de a veni la birou. ma putei ajuta cu un paragraf/nr de lege, va rog frumos,
Si asta se aplica si pentru sanctionare prin avertisment scris?
Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2024
elyk21, utilizator
Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
....

Art.247 C.mun.
(1) Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.

(2) Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.
In cazul in care refuz sa ma duc la birou, dar totusi imi efectuez munca remote ca pana acum, poate sa considere ca nu m-am prezentat la locul de munca pentru desfacere contract unilateral dupa 3 zile lucratoare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat nu exista modificarea in c.i.m., nu aveti de ce sa fiti sanctionat pentru asa ceva.

Alte discuții în legătură

Nerespectare preaviz somaj ana_frincu ana_frincu Buna ziua, S-a emis catre un angajat instiintare cu privire la desfiintarea locului de munca si imposibilitatea acordarii unui alt loc de munca in cadrul ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate in perioada de proba iahim87 iahim87 Buna seara, Am un angajat care este in perioada de proba (angajat cu norma de 4 ore/zi) si care lipseste nemotivat de cateva zile. In luna aceasta s-a ... (vezi toată discuția)
In ce conditii angajatorul poate sa-mi opreasca tot salariul? valentina2244 valentina2244 daca am absente nemotivate la locul de munca se considerea abaterea disciplinara...in acest caz angajatorul poate sa-mi opreasca tot salariul? (vezi toată discuția)