Bună ziua. Am de plătit pensie alimentară de 700 de lire în România. În prezent plătesc doar 400 deoarece nu am posibilitate mai multă și se pare ca instanța nu înțelege. Am fost executat silit în România însă nu au avut ce lua. Se poate să mi se pună oprire pe contul din străinătate? Mulțumesc
Teoretic exista și aceasta posibilitate dar practic este destul de dificil.Faceti o cerere de reducere a sumei datorate dacă v au scăzut veniturile,discutați cu un av etc..
c123456
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca debitorul locuieste in strainatate se pot transmite niste cereri (localizare parinte, modificare, stabilire, executare) prin Ministerul Justitiei in Romania, in baza Conventiei de la Haga sau altele. Unele tari, de ex UK, au agentii de stat care se ocupa ... la executare se aplica legile domestice din acea tara ... nu numai ca pot bloca conturi bancare, ba chiar pot fi suspendate unele privilegii, carnet de conducere si altele.
Slava Lui Dumnezeu, astfel de cazuri se pot rezolva fara sa printezi macar o hartie, va spun din experienta. In cazurile internationale problema ar fi durata,, prin Autoritatile Centrale poate sa dureze cel putin 6 luni dar poate sa se lungeasca.... depinde de mai multe, de natura fortelor.
Cereti in instanta micsorarea, altfel sigur ca va poate executa international. Instanta nu trebuie sa inteleaga, ci sa aplice legea. Vorbiti cu un avocat sa vedeti daca aveti temei.
Multumesc foarte mult pentru raspuns insa as vrea daca se poate sa mai imi răspundeți la o întrebare vă rog. În condițiile în care totuși plătesc pensia alimentara mai mult de jumătate din suma lunar pot fi considerat rău intenționat ?
Drept de vizita
CosmiP
Daca tatăl după hotărârea de divorț nu a plătit pensia alimentară timp de un an si nici nu l-a vizitat pana in prezent mai are drept de vizită? (vezi toată discuția)