avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen de preaviz

buna ziua.
am si eu o mare nedumerire. termenul de preaviz potrivit c. muncii este de 15 zile.
nedumerirea mea este daca cele 15 zile se calculeaza calendaristic( luand in calcul si sambata si duminica) sau se calculeaza doar pe zile lucratore, asfel ajungand la 3 saptamani in acre trebuie sa mai stau la fostul servici?
va rog sa ma lamuriti. multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:51, 30 Octombrie 2006
Calendaristice.
codul muncii la art 79 prevede 15 zile calendaristice sau 30 zile calendaristice pt functii de conducere.
deci vei mai presta raporturi de munca cu firma respectiva doar 2 sapt.
multumesc mult pt ajutor
N-ai specificat cum se incheie raportul de munca cu firma, prin concediere sau prin demisie? :)
scuze am uitat prin demisie. :">. cei de la firma mi-au spus ca trebuie sa stau trei saptamani si asta a fost motivul pt care am apelat la voi.

Alte discuții în legătură

Nerespectarea contractului de munca de catre angajator b54pui b54pui sunt angajat la o firma in contractul de munca scrie ca lucrez 8 ore pe zi eu lucrez 14 ore si alte nereguli vreau sa imi dau demisia trebuie sa stau in ... (vezi toată discuția)
Demisie ioana b ioana b am o nelamurire cu privire la demisie.daca mi-am dat demisia de pe o zi pe alta angajatorul ma poate obliga sa stau 15 zile calendaristice in preaviz?dar daca ... (vezi toată discuția)
Preavizul, zile lucratoare sau calendaristice? nicoletapitar nicoletapitar In urma cu doua saptamani mi-am dat demisia. Preavizul meu trebuie sa inceteze dupa 15 zile lucratoare sau calendaristice? Dupa cum vad eu art.79 sunt ... (vezi toată discuția)