avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună! Am niște nelămuriri in legătură cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună! Am niște nelămuriri in legătură cu Registrul automatizat/registrul ...

Bună! Am niște nelămuriri în legătură cu Registrul automatizat/registrul agresorilor sexuali. Sunt stabilit în UK de vreo 10 ani, locuiesc și lucrez aici. În urma unor decizii greșite și stupide am primit o condamnare aici. Nu a fost o condamnare la închisoare și nici nu a fost una suspendată, a fost un "community order". Aveam ceva condiții de respectat, aveam obligația de a coopera cu serviciul de probațiune și aveam un număr de ore de muncă neplătită de executat. Natura faptei a presupus să fiu înscris pe Registrul englez (sex offender register) pentru un anumit număr de ani. Ok zis și făcut, totul a decurs ok, situația îmi este stabilă, țin legătura cu autoritățile, agentul la care am fost alocat și cu serviciul de probațiune. Mi s-au permis ieșirea și intrarea din țară fără probleme.

Eu înțeleg că sistemul presupune ca autoritățile din țări care au un fel de parteneriat cu statul Român, să comunice informații despre condamnări săvârșite de către cetățeni români în respectiva țară, către autoritățile române. Pare normal și logic ca autoritățile să țină evidența acestor persoane, mai ales dacă fapta a fost de natură sexuală. Nu am nimic împotrivă.

Problema este că am aflat că poliția s-a apucat să mă caute la adresa la care aș fi fost domiciliat din România, adresa din buletin. Mi-au contactat părinții pentru clarifica, verifica și înregistra ceva informații referitoare la domiciliul meu. Când au menționat că sunt stabilit în UK, li s-a răspuns că ar fi bine dacă aș avea un document că dovadă a adresei mele din UK.

La ce ar trebui să mă aștept? Cum va decurge situația asta? Informațiile necesare nu pot fii obținute de către poliția română de la poliția din UK?
De ce nu a încercat poliția română să ia legătura cu mine? Nu apreciez că niște oameni în vârstă, părinții mei, să fie modul de comunicare ale autorităților cu persoana mea.
În legătură cu Registrul ăsta...ce așteptări au autoritățile române/statul român de la mine? Să vin să dau cu subsemnatul la fiecare trei luni sau ce? N-am lucrat in Romania, nu intenționez să lucrez în România și nici nu intenționez să mă întorc permanent în România. Dar să fiu realist, normal că aș veni o dată pe an, o săptămâna sau ceva de genul, în concediu sa îmi văd părinții. Trebuie să îmi fac griji că după aterizare mă vor lua autoritățile la o parte pentru colectare de detalii/informații/probe biologice pentru ...Registrul vieții?

Va mulțumesc pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2024
DinduNuffin, utilizator

Alte discuții în legătură

Minor domiciliat în uk, probleme cu acordul tatălui pentru pașaport. cum se poate rezolva? Brinsky84 Brinsky84 Locuiesc in Uk. Fiul meu are 7 ani si e nascut aici. Cetatean roman. Dupa divortul de tatal copilului, fostul refuza orice implicare cand e vorba de ... (vezi toată discuția)
Imi vreau fetita inapoi heimdal heimdal Buna ziua, Am si eu o intrebare... Sunt casatorit si in plin divort. Am locuit impreune cu mama si fata noastra, care are doi ani, in UK. Intr-o zi sotia a ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am o nelămurire, nu am putut ajunge în românia ... Poparobert Poparobert Bună seara! Am o nelămurire, nu am putut ajunge în România din cauza pandemiei în Mai 2020 și trebuia sa merg la serviciul de probațiune, la care nu am ... (vezi toată discuția)