avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Am lucrat in uzina Tractorul pana in 2003. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Am lucrat in uzina Tractorul pana in 2003. Am iesit ...

Buna ziua,
Am lucrat in uzina Tractorul pana in 2003. Am iesit la pensie si am constatat ca nu mi s-a luat in calcul sporul de vechime pentru perioada noiembrie 1992-martie 2001. Am obtinut adeverinta detaliata de la detinatorul actual al arhivei in care se mentioneaza si sporul de vechime dar Casa de Pensii vine cu o adeverinta ceruta de ei de la lichidator (Flavus Investitii) in 2013, in care adeverinta se mentioneaza ca de la data de 1 noiembrie 1992 toate sporurile au fost introduse in salariul tarifar din cartea de munca, lucru total neadevarat. Cum se poate contesta aceasta adeverinta? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: maneageo , utilizator 09:09, 29 Noiembrie 2024
Adeverinta este a dvs?
Am una a mea si au emis una pentru toti angajatii.
Si care este buna?
Buna seara, amandoua "spun" acelasi lucru: ca incepand cu data de 01.11.1992 toate sporurile sunt incluse in salariul din cartea de munca, doar ca una este pe numele meu iar cealalta este generala, pentru toti fostii angajati. Si nu este deloc adevarat. Exista o modalitate de a le contesta?

Cornel Vasile a scris:

Si care este buna?

Trebuiau contestate imeditat dupa data emiterii lor .. Doar in instanta trebuia contestata decizia si , totodata, ceruta prezentarea de fotocopii de pe statele de plata salarii, doar asa se putea dovedi realitatea.
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Buletinul de calcul al pensiei morosanucarmen morosanucarmen Sint pensionata anticipat partial incepind cu august 2009. Dupa lungi discutii cu casa de pensii, am reusit sa obtin Buletinul de calcul al pensiei unde am ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta intre carnetul de munca si fluturasi. dumitruzaharia dumitruzaharia Buna seara! Din anul 1997 si pana in prezent am pastrat toti FLUTURASII. In urma verificarii acestora cu datele inscrise in CARNETUL DE MUNCA sunt diferente ... (vezi toată discuția)
Salariu tarifar lunar Elena Soare Elena Soare In carnetul de munca, inainte de 1989 inregistrarile se refera la "salariul tarifar lunar"- in acea rubrica se trecea o valoare, de ex.2000 ROL. As vrea sa ... (vezi toată discuția)