În dimineața aceasta accesand contul bancar de firmă (menționez că am un cabinet individual de psihologie- deci profesie liberala) am sesizat o sumă destul de mare ce a fost retrasă din cont, suma pe care nu am recunoscut-o ca fiind ceva ce-mi aparține, o tranzacție pe care nu am făcut-o care fusese deja incasata. Alte 2 tranzactii mici erau in curs de a fi incasate. Am sunat rapid la banca apartinatoare, am facut sesizarea, ei au blocat cardul, au limitat legatura acelor site/uri cu cardul meu apoi am facut un nou card. Au facut totodată și o cerere pentru recuperarea sumelor pierdute, însă mi s-a zis că nu știu dacă este posibil sa fie integral recuperate. As vrea sa stiu ce posibilitate de rambursare exista, ce as putea face mai departe, stiind ca exista legi ce prevad aceasta optiune ca fiind valida dar si optiunea de chargeback pe care o pot solicita la banca . Multumesc.
Buna ziua. Astfel de fraude sau situatii trebuie analizate in concret, si nu la modul general. Au fost situatii in care frauda a fost posibila cu concursul voluntar sau involuntar al posesorului de card. Daca banii au ajuns in tari cu care RO nu are cooperare in materie penala, sansele de recuperare sunt mici. Conteaza multe detalii.