avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salutare! Programul meu la un magazin de piese auto ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salutare! Programul meu la un magazin de piese auto este de 8-18 ...

Salutare! Programul meu la un magazin de piese auto este de 8-18 de luni pana vineri iar salariu este minim economie+bonus din vanzari totalul fiind undeva la 2800-2900+bonurile de masa in valoare de 30 lei ziua. Imi puteti spune va rog cate ore se munceste legal si cum ar trebui sa fiu platit pentru orele suplimentare? Pt programul meu ce salarizare ar trebui sa am cu orele suplimentare? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:51, 29 Noiembrie 2024
1. Art. 112 C.mun.
(1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
....

Art. 114 C.mun.
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
...

2. Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 90 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.
In aceste conditii salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru.

In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut mai sus in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
Sporul pentru munca suplimentara se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca, si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare nala nala Daca ma angajez din 18 mai lucrand 8 ore pe zi ar trebui sa efectuez 80 de ore . Daca lucrez si ore suplimentare si efectuez 90 de ore diferenta de 10 ore se ... (vezi toată discuția)
"salariu corespunzator" vasile13 vasile13 In sensul articolului 119 din Codul Muncii care este "salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru" ? Compensarea se face ... (vezi toată discuția)
Spor lucru noapte zxz19 zxz19 Buna ziua daca o persona care are programul de lucru de la 14-22 efectueaza [u]doar [/u][u]intr-o zi [/u]3 ore suplimentare, pt cele 3 ore se va plati si ... (vezi toată discuția)