avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am o Decizie de pensionare din anul 2022.Nu e pusa in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am o Decizie de pensionare din anul 2022.Nu e pusa in plata. As ...

Am o Decizie de pensionare din anul 2022.Nu e pusa in plata. As putea trece la pensionaare la limita de varsta, daca intrunesc cele 2 conditii: am varsta de 60 ani si 40 de ani vechime in munca. Am crescut si 2 copii. Intrebare: am dreptul de a trece de la pensionare anticipata, la pensionare la limita de varsta conform art. 56, din Legea 360/2023. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2024
daniela.tone, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 30 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da , depuneti cerere la Casa de Pensii .

CHKa a scris:

Da , depuneti cerere la Casa de Pensii .

Va multumesc! La momentul depunerii cererii, trebuie sa am si Decizia de incetare CIM?
C.i.m. trebuia incetat de la data comunicarii deciziei de pensionare anticipata , nu cand veti depune cererea de trecere la limita de varsta.
Eu nu am incetat activitatea dupa iesirea Deciziei. Din acest motiv nu am bagat in plata Decizia. Deci, nu am benediciat de pensie. Va multumesc!
Cornel Vasile a scris:

C.i.m. trebuia incetat de la data comunicarii deciziei de pensionare anticipata , nu cand veti depune cererea de trecere la limita de varsta.

Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2024
daniela.tone, utilizator
Din pacate va contrazice legea , art.56 alin.1 lit.c C.mun., care nu distinge daca decizia a fost sau nu pusa in plata .. este mentionat clar: la comunicarea deciziei de pensionare anticipata.

Una dintre pricniipiile de drept se exprimă prin adagiul ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus, adică unde legea (norma juridică) nu distinge, nici interpretul nu trebuie să distingă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim in cazul pensiei anticipate partiale Elena Rosca Elena Rosca ce temei legal are incetarea contractului de munca urmare pensionarii anticipate partial (vezi toată discuția)
Pensia alimentara kitty35 kitty35 Chiar daca merge la o facultate particulara?Multumesc (vezi toată discuția)
Informatii de interes public marcel.damaschin marcel.damaschin \"Persoana\" se refera la individ, sau orice persoana, fie ea fizica, ori juridica? (vezi toată discuția)