Am o Decizie de pensionare din anul 2022.Nu e pusa in plata. As putea trece la pensionaare la limita de varsta, daca intrunesc cele 2 conditii: am varsta de 60 ani si 40 de ani vechime in munca. Am crescut si 2 copii. Intrebare: am dreptul de a trece de la pensionare anticipata, la pensionare la limita de varsta conform art. 56, din Legea 360/2023. Multumesc!
Eu nu am incetat activitatea dupa iesirea Deciziei. Din acest motiv nu am bagat in plata Decizia. Deci, nu am benediciat de pensie. Va multumesc! Cornel Vasile a scris:
C.i.m. trebuia incetat de la data comunicarii deciziei de pensionare anticipata , nu cand veti depune cererea de trecere la limita de varsta.
Din pacate va contrazice legea , art.56 alin.1 lit.c C.mun., care nu distinge daca decizia a fost sau nu pusa in plata .. este mentionat clar: la comunicarea deciziei de pensionare anticipata.
Una dintre pricniipiile de drept se exprimă prin adagiul ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus, adică unde legea (norma juridică) nu distinge, nici interpretul nu trebuie să distingă.