Buna ziua, pe data de 02 iulie 2924 am depus dosarul de pensie, în data de 20 august am primit decizia de pensie ,am întrerupt activitatea din acea data si am depus adeverinta la casa de pensi iar banii i-am primit doar în data de 24 noiembrie pe lunile septembrie, octombrie și noiembrie, am întrebat de ce nu am primit banii de când am depus dosarul și mi s-a spus ca pana la 01 septembrie am fost în pensie anticipata și numai de la inti septembrie sunt în pensie la limita de vârstă. Intrbare: trebuia sa primesc banii de la depunerea dosarului sau de la 01 septembrie, și dacă întru și la recalcularea pensiei conform legi 360 de recalculare a pensiei. Va mulțumesc cu respect Teodor Popic.
Nu , nu trebuia sa primiti banii de la data depunerii dosarului . In cazul pensiei anticipate , plata incepe de la data la care se depune la Casa de Pensii dovada faptului ca ati incetat calitatea de asigurat . Cu alte cuvinte , decizia de incetare a CIM . Ori , dvs. spuneti ca ati continuat sa lucrati , contractul nu v-a fost incetat , decat cu o data ulterioara . Ar fi trebuit sa primiti pensia si pe bucatica de luna august , de la data depunerii documentului si pana la sfarsitul lunii , verificati daca nu cumva e cuprinsa in restantele incasate . De la 01.09.2024 , intrand in pensie de limita de varsta , aceasta v-a fost pusa in plata , nemai fiind conditionat de incetarea acestui contract . Si pensia dvs. - ca toate celelalte calculate pe legi anterioare - va fi recalculata conform prevederilor Legii 360/2023 .