avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Eu tot n-am inteles ce trebuie sa faci pentru a primi ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Eu tot n-am inteles ce trebuie sa faci pentru a primi recalcularea ...

Eu tot n-am inteles ce trebuie sa faci pentru a primi recalcularea conform veniturilor suplimentare realizate pana la 01.04.2001 si care n-au fost luate in calculul punctajului dupa vechea lege si de cand ar trebui urmarit calculul acestora. Daca au fost depuse adeverinte, daca a existat si un dosar in instanta, ar mai trebui sa aduc dovezi suplimentare, sa mai depun ceva la Casa de Pensii, pentru a demonstra ce a fost respins la momentul pensionarii? Daca n-am primit nici decizia, cum pot verifica?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 12:40, 27 Noiembrie 2024
Inca nu cred ca s-au emis decizii pe mica recalculare ( asa au denumit-o mijloacele media ) . Aceasta a inceput deja - dupa spusele oficialilor - dar Legea 360/2023 a prevazut un termen de 6 luni pentru incheierea ei , deci pana la 01.03.2025 . Cum au avut probleme si cu recalcularea care trebuia incheiata pana la 01.09.2024 , eu cred ( dar doar ca simplu pensionar ) ca nu vor putea respecta nici acest termen , probabil se va prelungi putin . Tot acesti oficiali spuneau public ca , daca exista la dosarul initial de pensionare adeverinte cu castigurile suplimentare , se vor lua in considerare , nemai fiind nevoie de altele . Sumele in plus vor fi acordate din urma , de la 01.09.2024 , inainte legea in vigoare le excludea la calculul pensiei . Prin urmare , ramane sa asteptam o noua decizie pana la 01.03.2025 , poate si putin dupa …
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2024
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie anticipata partiala Maria_MS Maria_MS Buna ziua, Am o decizie de pensionare anticipata partiala din oct. 2023 dar am continuat sa lucrez pana la sfarsitul anului 2023 Zilele trecute am primit ... (vezi toată discuția)
Am iesit la pensie conform legii 263 in anul 2009. la calcularea ... stereciu ion stereciu ion Am esit la pensie comform legii 263 in anul 2009. La calcularea punctajului sa luat in calcul salariul tarifar din cartea de munca.In 2022 am depus la casa de ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pe noua lege a pensiilor. buna ziua, am lucrat neintrerupt din 16.10.1978 pana in 16.10.2015 ... Rodica Sangeorzan Rodica Sangeorzan Buna ziua, am lucrat neintrerupt din 16.10.1978 pana in 16.10.2015 si am avut nenumarate prime si premii. La calculul punctelor de pensie din vechea lege ... (vezi toată discuția)