Eu tot n-am inteles ce trebuie sa faci pentru a primi recalcularea conform veniturilor suplimentare realizate pana la 01.04.2001 si care n-au fost luate in calculul punctajului dupa vechea lege si de cand ar trebui urmarit calculul acestora. Daca au fost depuse adeverinte, daca a existat si un dosar in instanta, ar mai trebui sa aduc dovezi suplimentare, sa mai depun ceva la Casa de Pensii, pentru a demonstra ce a fost respins la momentul pensionarii? Daca n-am primit nici decizia, cum pot verifica?
Inca nu cred ca s-au emis decizii pe mica recalculare ( asa au denumit-o mijloacele media ) . Aceasta a inceput deja - dupa spusele oficialilor - dar Legea 360/2023 a prevazut un termen de 6 luni pentru incheierea ei , deci pana la 01.03.2025 . Cum au avut probleme si cu recalcularea care trebuia incheiata pana la 01.09.2024 , eu cred ( dar doar ca simplu pensionar ) ca nu vor putea respecta nici acest termen , probabil se va prelungi putin . Tot acesti oficiali spuneau public ca , daca exista la dosarul initial de pensionare adeverinte cu castigurile suplimentare , se vor lua in considerare , nemai fiind nevoie de altele . Sumele in plus vor fi acordate din urma , de la 01.09.2024 , inainte legea in vigoare le excludea la calculul pensiei . Prin urmare , ramane sa asteptam o noua decizie pana la 01.03.2025 , poate si putin dupa …