avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o problema destul de delicata . In anul 2020 i-am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o problema destul de delicata . In anul 2020 i-am cumparat ...

Am o problema destul de delicata . In anul 2020 i-am cumparat ficei mele o garsoniera noua in Berceni, Contractul l-am facut pe numele ei, Costul garsonierei integral si toate lucrurile noi necesare au fost achitate da catre mine. Originalul contractului este la mine, pentru ca fica mea a mai fost pacalita de catre diversi indivizi facandu-le contracte de imprumut pe care ulterior le-am platit tot. eu. Acum cateva zile cred ca a cautat contractul garsonierei si negasindul m-a intrebat de el. Am intrebat la ce iii trebuie dar nu a vrut sa-mi spuna. Banuiesc ca noul ei prieten pe care nu-l cunoastem vrea probabil sa se mute la el si sa vanda garsoniera. Ea fiind foarte credula ne este frica ca va accepta . De accea vor sa-mi spuneti daca pot face un act aditional prin care sa nu poata instraina sau vinde garsoniera fara acordul meu sau al sotiei.
Va multumesc
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, nu mai aveti ce face acum.
Nu cred sa o convingeti sa va dea drept de folosinta.
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Peteradu a scris:

Banuiesc ca noul ei prieten pe care nu-l cunoastem vrea probabil sa se mute la el si sa vanda garsoniera.

Sau invers, el vrea să se mute la ea și vrea să îl primească în spațiu, caz în care e nevoie la Evidență de originalul contractului.
Vorbiți cu ea, încercați cu binișorul să aflați de ce îi trebuie.

Manuela Rășină a scris:

Peteradu a scris:

Banuiesc ca noul ei prieten pe care nu-l cunoastem vrea probabil sa se mute la el si sa vanda garsoniera.

Sau invers, el vrea să se mute la ea și vrea să îl primească în spațiu, caz în care e nevoie la Evidență de originalul contractului.
Vorbiți cu ea, încercați cu binișorul să aflați de ce îi trebuie.

si eu tot asa cred !
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiica dvs. este proprietara de drept, și de fapt, a garsonierei. Nu aveți cum să-i mai limitați acest drept. Dacă nu-i dați actul, o copie se află sigur la taxe locale, de unde poate obține o copie.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna, acum fapta e comisa. Chiar daca ii retineti contractul, ea in calitate de proprietar poate obtine duplicat si utiliza dupa dorinta. Deci poate sa il si vinda. Mai corect era sa faceti contractul pe numele dumneavoastra, caci tot ea era mostenitoarea. Si eu am o fata careia i-am spus foarte ferm sa astepte muncind momentul succesiunii. Si apoi sunt resemnat ca dupa moartea mea, toata masa succesorala imobiliara se va transforma intr-un frumos BMW. Singurul lucru de facut asa cum v-a spus si Doamna Manuela Rasina este vorba buna si speranta ca va fi bine. Succes!

Alte discuții în legătură

Recunoastere donatie veche ninaniculina ninaniculina Am doua fete majore. Acum cinci ani i-am dat uneia din ele toti banii obtinuti din vinzarea unei garsoniere, fara sa facem vreun act de donatie sau de alt fel. ... (vezi toată discuția)
Cumparare garsoniera jinjan jinjan Va rog sa ma sfatuiti in urmatoare problema : Vreau sa cumpar o garsoniera, insa proprietarul a facut un act in 1999 cu o terta persoana prin care doneaza ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare - valabilitate copie legalizata Iuliana89 Iuliana89 Buna ziua! As avea si eu 2 intrebari. Pot vinde o garsoniera daca am in locul contractului de vanzare cumparare original o copie legalizata a acestuia? Daca ... (vezi toată discuția)