avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, o amenda penala a tatălui meu la vama o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, o amenda penala a tatălui meu la vama o pot mosteni ...

Bună seara, o amenda penala a tatălui meu la vama o pot mosteni eu, eu fiind singura moștenitoare. El a decedat in 2022.Cei de la anaf ,la care a ajuns amenda ,spun ca eu trebuie sa o plătesc. Nu mi au arătat nici un act care sa confirme aceasta. O parte din bani i am platit deja.Eu știam ceva legat de ea dar nimic concret. Mulțumesc anticipat tuturor. În concluzie, datoriile penale se moștenesc un articol de lege sa le o oun sub ochi celor de la anaf m ar ajuta enorm dacă se poate. Seara buna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2024
Cornelia1985, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornelia1985 , utilizator 20:54, 30 Noiembrie 2024
Buna ziua

Acceptarea calitatii de mostenitor presupune acceptarea atat a activului (bunurilor) cat si a pasivului (datoriilor).

Insa, amenzile nu se mostenesc.

Conform Codului de Procedura Fiscala (legea 207/2015)
Articolul 27
Drepturile și obligațiile succesorilor
(1) Drepturile și obligațiile din raportul juridic fiscal trec asupra succesorilor debitorului în condițiile dreptului comun, dispozițiile art. 23 rămânând aplicabile.
(2) Dispozițiile alin. (1) nu sunt aplicabile în cazul obligației de plată a sumelor ce reprezintă amenzi aplicate, potrivit legii, debitorului persoană fizică.
El era PFA când a luat asa zisa amenda, a ieșit între timp la pensie, abia la 1 an jum după acceptarea succesiunii am fost anunțată de amenda lui penala la anaf.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Acceptarea calitatii de mostenitor presupune acceptarea atat a activului (bunurilor) cat si a pasivului (datoriilor).

Insa, amenzile nu se mostenesc.

Conform Codului de Procedura Fiscala (legea 207/2015)
Articolul 27
Drepturile și obligațiile succesorilor
(1) Drepturile și obligațiile din raportul juridic fiscal trec asupra succesorilor debitorului în condițiile dreptului comun, dispozițiile art. 23 rămânând aplicabile.
(2) Dispozițiile alin. (1) nu sunt aplicabile în cazul obligației de plată a sumelor ce reprezintă amenzi aplicate, potrivit legii, debitorului persoană fizică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În cazul unei amenzi contravenționale înregistrată la anaf ... allina_geo allina_geo În cazul unei amenzi contravenționale înregistrată la ANAF pentru lipsa declarației pe proprie răspundere Covid 19, ulterior contravenientul a ... (vezi toată discuția)
Amenzile se mostenesc? cosmin007 cosmin007 Care sunt datoriile care se mostenesc si daca amenzile fac parte din categoria celor care se mostenesc. Daca as putea sa primesc si un articol sau ceva ... (vezi toată discuția)
Amenda din 2006 ''mostenita'' ladria ladria Buna ziua Tatal meu a primit o amenda de circulatie in 2006 de la Primaria Busteni. El a decedat in 2008 si amenda nu fusese platita. Mama nu a facut ... (vezi toată discuția)