avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua.Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua.Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs ! Vreau ...

Buna ziua.Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs !
Vreau sa depun o contestatie asupra unui proces verbal / dovada pentru neconcordanta dintre cele doua.
As dori sa stiu:
1.Cum se procedeaza in cazul in care voi pierde, voi mai putea sa dau examenul de reducere a perioadei?
2.In cazul in care pierzi procesul, se mai adauga x zile de suspendare?
3.As dori sa stiu daca ma sfatuiti sa achit amenda acum sau sa astept solutionarea contestatiei?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:57, 1 Decembrie 2024
Tin sa mentionez ca viteza cu care am fost depistat este de 136 km/h in localitate iar perioada de suspendare este de 120 de zile.
Nu am mai fost sanctionat in ultimele 12 luni pentru aceiasi abatare.
"Perioada de suspendare a permisului poate fi solicitată și de șoferii care au depășit cu 50 km/h limita de viteză, însă doar prin îndeplinirea a două condiții, și anume:
a)viteza să nu fi fost mai mare de 70 km/h;
b)dacă viteza a fost mai mare de 70 km/h, șoferul nu trebuie să fi fost sancționat în ultimele 12 luni pentru aceeași abatere."

Multumesc!
Buna ziua

Informatia dvs nu mai este de actualitate.

1. Conform art 104, alin 2, lit b din OUG 195/2002, pentru depasirea vitezei maxime admise cu mai mult de 70 km/h nu puteti beneficia de reducerea perioadei de suspendare. Deci, indiferent daca depuneti sau nu contestatie sau de rezultatul acesteia, veti fi pieton pentru 120 de zile.

2. Nu vi se mai adauga zile in plus daca pierdeti. O majorare de 30 de zile vi se va adauga daca au trecut mai putin de 6 luni de la data expirării perioadei anterioare de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, indiferent de motivul pentru care v-a fost suspendat dreptul de a conduce (aceeasi fapta, sau alta, sau cumul de puncte etc...). Deci daca au trecut mai putin de 6 luni de la expirarea ultimei suspendari, veti mai primi inca 30 de zile de suspendare.

3. Da, e mai bine sa platiti acum, ca platiti jumatate. Contestatia depusa suspenda executare, deci in functie de cand anume depuneti contestatia e posibil sa va mai ramana cateva zile dupa decizia definitiva a instantei in care sa platiti jumatate, Dar trebuie sa aveti grija si sa tineti cont cum calculati datele, sa nu va treziti ca aveti de plata suma intreaga.
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2024
BogdanGri, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paradox in codul rutier? Darius87 Darius87 Suspendarea dreptului de a conduce, in urma depasirii vitezei de exemplu echivaleaza acumularea a 15 puncte de penalizare? Intreb deoarece exista 2 pozitii in ... (vezi toată discuția)
Radar filofteea filofteea Bună ziua, azi circuland pe un drum județean, la întrare în localitate sub tăblița de cu denumirea localității era și tăblița cu limita de 50 km/h. ... (vezi toată discuția)
Depasire viteza cu peste 70km/h in afara localitatii. se poate sustine examen? Adrxfb Adrxfb Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de ordonanta cea noua care spune ca depasirea vitezei legale cu peste 70km/h atrage amenda din clasa a IV a de ... (vezi toată discuția)