avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt căsătorită în Franța, cu un cetățean ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt căsătorită în Franța, cu un cetățean străin și, ...

Sunt căsătorită în Franța, cu un cetățean străin și, în prezent, suntem în proces de divorț. Nu avem contract de căsătorie.
În timpul căsătoriei, am achiziționat un apartament în România, care este înregistrat pe numele meu.
Un notar din România m-a informat, că este necesar să întocmesc un act de partaj, astfel încât soțul meu să-mi cedeze oficial partea sa.
Mi s-a spus că nu orice notar din Franta îmi poate autentifica actul de partaj. Soțul nu poate pleca în România.
Aș dori să știu, vă rog, pașii care trebuie urmați pentru întocmirea acestui act.
Vă mulțumesc

Alte discuții în legătură

Bunuri achizitionate dupa casatorie! daniell_a daniell_a Buna ziua, As dori un sfat si informati!Sunt casatorita de 2 ani,ambii suntem cetatenii romanii dar casatoria s-a oficiat in strainatate.Deci, avem ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă cu un bun achiziționat în timpul căsătoriei daca nu s-a făcut partajul la divorț cosmina1591 cosmina1591 Buna ziua! Sunt in următoarea situație: Mama și tatăl meu au divorțat în urma cu 13 ani (pe atunci eu eram minora, aveam 17 ani și am rămas în grija ... (vezi toată discuția)
Partaj divort cuplu franco-roman Nell30 Nell30 Sunt cetatean roman maritata de 28 ani cu un cetatean francez si am dubla-nationalitate; locuim in Franta. Intentionam sa divortam la amiabil in Franta (fara ... (vezi toată discuția)