Buna.
Am fost in proces cu o firma la care am lucrat si nu mi-a platit drepturile salariale.
Dupa 6 luni am primit o comunicare in care in care se admite actiunea formulata de mine =D> si il obliga pe parat sa imi plateasca drepturile salariale ,iar concediu de odihna se compenseaza in bani.Sa stabilit 10 zile(de la comunicare) in care pot in care paratul poate face recurs.
Sunt mai mult decat sigura ca firma la care am lucrat nu va lua legatura cu mine pentru a clarifica situatia.Mai sunt 3 zile perioada in care pot face recurs ,dupa care ce se va intampla?
Voi primi o alta comunicare sau trebuie sa merg la tribunal sa ma interesez?
1. Termenul de recurs pentru parata curge de la data comunicarii hotararii catre aceasta.
2. Hotararile pronuntate in prima instanta in litigiile de munca sunt executorii de drept. Prin urmare, puteti pune in executare aceasta hotarare.
3. Daca doriti puteti astepta o perioada de timp si apoi sa mergeti la arhiva Tribunalului si sa vedeti data comunicarii hotararii catre parata, calculati termenul de recurs si daca nu a depus , solicitati eliberarea unei copii legalizate de pe hotarare cu mentiunea ca este si irevocabila.
Buna seara.Si eu sunt momentan intr-un proces similar cu fosta firma pt salariul compensatoriu.As dori sa te intreb daca si tu ai fost in proces pt aceleasi drepturi neacordate?(su nt foarte curioasa cum vor decurge lucrurile la mine si de aceea te-am intrebat)
Multumesc,
# szidonia
Angajatorul (fostul) trebuie sa faca dovada ca va platit acest salariu compensatoriu, potrivit dispozitiilor CCMN ... in cazul in care nu va dovedi acest lucru, instanta il va obliga la plata acestui salariu.
szidonia
M-am prezentat de 4 ori la proces(4 termeni).
In acest timp paratul nu s-a prezentat la nici un termen.La dosar am anexat contractul de munca.Poti aduce si pune la dosar si o copie la statul de plata pe care sigur nu l-ai semnat tu fiindca daca l-ai semnat ai incheiat orice discutie.Aici nu sunt sigura cu statul de plata dar e posibil sa ii ceara paratului sa vina cu el sa faca dovada platii ceea ce nu s-a facut.Daca e semnatura pe statul de plata si stii ca nu este a ta poti face o expertiza la grafolog.
Daca solicit aceasta copie de pe hotarare ,ce pasi trebuie sa mai urmez sa intru in posesia drepturilor? Aceasta hotarare este irevocabila dupa aceste 10 zile in care parata poate face recurs? Multumesc
Va rog,un sfat....
mihai251979
Buna ziua! Am castigat de curand procesul inpotriva fostului patron care a refuzat sa-mi plateasca drepturile salariale.Recent am primit hotararea tribunalului ... (vezi toată discuția)