avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa poluare

Buna seara. As fi profund recunoscator daca mi-ar trimite cineva un model de cerere de chemare in judecata pentru restituirea taxei de poluare. Si catre cine trebuie facuta: judecatorie sau tribunal. Multumesc din suflet anticipat, sa va dea Dumnezeu sanatate si toate cele bune. :luck:
V-am trimis un model. Il adaptati d-voastra.
DOMNULE PREªEDINTE,


Subsemnatul(a) .........., domiciliat(ă) în ............, chem în judecată şi personal la interogatoriu pe pârâtul(a) ..........., domiciliat(ă) în ........, pentru
REZILIEREA CONTRACTULUI DE VÂNZARE-CUMPÃRARE
cu clauză de întreţinere şi obligarea sa la cheltuieli de judecată.
În fapt, prin contractul de vânzare-cumpărare, autentificat sub nr. ........ din ........., am vândut pârâtului(ei) toate bunurile mobile şi imobile, evaluate la suma de ........... lei, cu obligaţia pentru el (ea) de-a mă îngriji şi întreţine cu cele necesare traiului pe tot restul vieţii mele.
De la data perfectării vânzării, pârâtul(a) s-a mutat în imobilul (casă), pe care i l-am vândut şi se foloseşte de toate bunurile mele. Cu toate acestea, refuză să-şi îndeplinească obligaţia de întreţinere pe care şi-a asumat-o, eu fiind întreţinut de alte persoane, care nu au nici o obligaţie faţă de mine.
În drept, îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 1639 şi urm. C civ.
Vă rog să admiteţi acţiunea, să desfiinţaţi contractul şi pârâtul(a) să fie obligat(ă) să-mi restituie toate bunurile şi să-mi respecte dreptul de proprietate şi posesie asupra lor.
În dovedirea acţiunii înţeleg să mă folosesc de interogatoriul pârâtului(ei), de proba cu acte şi cu următorii martori: .......... ............. .............
Depun prezenta cerere în dublu exemplar, copia contractului a cărui reziliere o cer, timbru fiscal în valoare de .......... şi timbrul judiciar în valoare de ........... lei.

Data depunerii
..............
Semnătura,
..........

DOMNULUI PREªEDINTE AL JUDECÃTORIEI ...................
pana la cererea de chemare in judecata dvs trebuie sa parcurgeti o procedura prealabila
sa formulati cerere de restituire si apoi sa contestati decizia emisa de organul fiscal la tribunal
ce demersuri ai facut pina acum la ce porti ai batut
Alina Stroila a scris:

pana la cererea de chemare in judecata dvs trebuie sa parcurgeti o procedura prealabila
sa formulati cerere de restituire si apoi sa contestati decizia emisa de organul fiscal la tribunal


============================================================
Am model de cerere de restituire a taxei de la organul fiscal. Presupun ca raspunsul va fi acela ca nu imi restituie suma. Inteleg, cum ati spus dv., ca acest raspuns (decizia) trebuiebuie sa o contest la tribunal. Tocmai de acest model orientativ as avea nevoie daca se poate. Multumesc anticipat.
mulai67 a scris:

ce demersuri ai facut pina acum la ce porti ai batut

===============================================================
Pana acum nu am facut absolut niciun demers, abia acum vreau sa incep. Am inteles ca prima data trebuie sa fac o cerere la Finante unde am platit taxa sa mi-o restituie, apoi, cu raspunsul (care presupun ca va fi negativ), sa ma adresez instantei (judecatoriei sau tribunal ?). Sa-mi spuneti va rog daca e bine asa si ce acte trebuie sa atasez la cererea de chemare in judecata si un model orientativ, daca se poate. Multumesc f. mult.

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto lrd lrd Buna ziua, la data de 2.12.2009 am inmatriculat un autoturism skoda fabia si am platit taxa de poluare in valoare de 2170 lei, intrebarea mea este daca am vreo ... (vezi toată discuția)
Model de cerere de chemare in judecata pentru recuperarea taxei de poluare Adrian Dinica Adrian Dinica care este amabil sa imi trimita si mie un model de cerere chemare in judecata pentru recuperarea taxei de poluare? (vezi toată discuția)
Restituire taxa de poluare Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Buna ziua. As dori sa incep un demers judiciar pentru restituirea taxei de poluare, pentru incompatibilitatea prevederilor O.G.50/2008 cu dreptul comunitar, ... (vezi toată discuția)