avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de fidelitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de fidelitate

Buna ziua! Ma puteti ajuta va rog cu o confirmare?

Urmeaza sa ma angajez pe CIM si in cadrul acestuia am o clauza de fidelitate in care spune ca trebuie sa notific angajatorul daca ma angajez in alta parte si ca am datoria de a ma abtine de la ocuparea unui post in cadrul unei societati care concureaza cu angajatorul.
Eu am fost administrator, asociat unic si salariat in cadrul unui SRL din acelasi domeniu de activitate cu angajatorul in cauza. Insa am radiat recent acel SRL la registrul comertului.

Nu se mai poate considera ca detin vreo functie in acea firma nu? Mandatul de adminstrator inceteaza o data cu radierea societatii nu?
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2024
rtvladescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: rtvladescu , utilizator 19:24, 4 Decembrie 2024
Aveți dreptate. În plus, clauza de fidelitate din contractul pe care îl veți semna, produce efecte numai pentru viitor.
Multumesc de raspuns!
Asa imi parea si mie logic. Din moment ce entitatea juridica isi inceteaza existenta si mandatul de administrator inceteaza implicit. Insa nu am gasit niciun articol de lege care sa specifice acest aspect. Daca ma puteti indruma catre articolul de lege care specifica acest lucru v-as fi recunoscator.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2024
rtvladescu, utilizator
Potrivit art. 251 alin. 1 C. civ., persoanele juridice supuse înregistrării încetează la data radierii din registrele în care au fost înscrise.

Radierea presupune încetarea deplină a capacităţii de folosinţă a societăţii comerciale.
Multumesc de raspuns!
Deci din moment ce societatea comerciala isi înceteaza pe deplin capacitatea de folosinta automat si postul/mandatul de administrator se desfiinteaza.
Este logic.. societatea nu mai exista , prin urnare, nici celelate functii nu mai exista.

Alte discuții în legătură

Puteri limitate administrator Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna ziua si la Multi Ani! Am urmatoarea situatie: o societate comerciala doreste sa isi schimbe administratorul si doreste ca cel nou numit sa aiba puteri ... (vezi toată discuția)
Sunt unic asociat al unei firme radiate. luli08 luli08 Sunt unic asociat al unei firme radiate.Pot vinde un teren care apartine acestei firme? (vezi toată discuția)
Calitate procesuala administrator firma leusan leusan Daca o persoana juridica , institutie privata (peste 5000 de angajati) are consilieri juridici si departament juridic , iar administratorul acesteia semneaza ... (vezi toată discuția)