avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sunt unic asociat al unei firme radiate.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sunt unic asociat al unei firme radiate.

Sunt unic asociat al unei firme radiate.Pot vinde un teren care apartine acestei firme?
Ultima modificare: Marți, 10 August 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: luli08 , utilizator 18:09, 11 August 2021
Buna ziua,
Radierea presupune încetarea deplină a capacității de folosință a societății comerciale. Prin urmare, nu mai poate încheia acte translative de proprietate.
Practic, o firma radiata nu ma exista.

O zi buna!
multumesc pentru raspuns. Atunci ce va fi cu acel teren al carui proprietar este firma?
Trebuie sa vedeti cum este trecut acolo in situatiile financiare de inchidere firma si hotararea de repartizare a bunurilor care erau in patrimoniul firmei la data radierii, acte care s-au depus la registrul comertului pentru radierea firmei, daca se precizeaza ca terenul trece in proprietatea asociatului unic.
multumesc pentru aceste informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere firma cu datorii capucino capucino Buna ziua. Azi am aflat ca 2 societati , care au avut datorii la societatea mea au fost radiate in cursul anului 2012. Cum se poate asta? DIn cate cunosc, ... (vezi toată discuția)
Cum sa stopez avizele de plata impozit proprietate pentru o firma radiata ? george769 george769 Am avut o firma SRL pe care am radiat-o dar continua sa imi solicite impozit cladiri pentru partea din proprietate care a fost trecuta pe numele sociatatii; in ... (vezi toată discuția)
Textul de lege prin care bunurile rămase în urma dizolvării și a radierii s.c.....din r.c., ajung în patrimoniul asociatului unic/asociaților, .... viktorV viktorV Vă rog ajutați-mă cu indicarea textului de lege prin care, bunurile rămase în urma dizolvării și a radierii S.C.....din R.C., ajung în patrimoniul ... (vezi toată discuția)