avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara. Am o întrebare, în legătură cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara. Am o întrebare, în legătură cu stagiul de cotizare. ...

Bună seara. Am o întrebare, în legătură cu stagiul de cotizare. În perioada 01.07.1991-30.09.1993 am fost angajat în ministerul de interne la pompieri pe funcția de sanitar înainte din 1989 și după aceea adică din 1993 până în prezent sunt angajat și am cotizat în sistemul public. Crezând că ar trebui să-mi fac ordine în ani de vechime am solicitat o adeverință de la pompierii în vederea întocmirii documentelor cu vechimea. De la resurse umane de la pompierii am aflat că respectiva perioadă conform legislației actuale mi se consideră vechime dar necontributiva iar când voi ajunge la pensie pot să solicit pensie de serviciu. Vă rog dacă se poate un răspuns conform legislației în vigoare care este modalitatea de calcul. Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Stagiul militar + cursurile universitare sunt considerate vechime in munca ? cornelvld cornelvld Buna ziua am efectuat stagiul militar obligatoriu in perioada septembrie -1981 aprilie 1983 , studii universitare (politehnica )in perioada septembrie ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma ! baikomarilena baikomarilena Sotul meu este pensionat pe caz de boala in gradul III, iar cei de la casa de pensii nu vor sa-i ia in considerare la calculul pensiei anii lucrati in sisteme ... (vezi toată discuția)
Stagiul militar amramos amramos am o mica nelamurire: la stabilirea sporului de vechime se ia in considerare stagiul militar? daca da,unde pot gasi asta in legislatie?.multumesc (vezi toată discuția)