avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, am primit in sfarsit decizia de recalculare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, am primit in sfarsit decizia de recalculare cf. legii ...

Buna ziua, am primit in sfarsit decizia de recalculare cf. legii 360 dupa adresa la MM , multumesc domnului care m-a sfatuit, insa, asa cum am banuit, numarul de puncte de stabilitate acordate pentru stagiul de cotizare contributiv nu sunt calculate raportat la total stagiu de cotizare contributiv (A1). Stagiu de cotizare pentru care se acorda puncte de stabilitate este de 12 ani 1 luna si 7 zile iar stagiul total de cotizare contributiv este de 42 ani 2 luni si 7 zile. Nu cumva de la 25-42 ani ar fi trebuit sa fie 17 ani stagiul pentru care se acorda puncte de stabilitate. Aceste informatii sunt in decizie. Gresesc eu?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lidia01 , utilizator 14:17, 4 Decembrie 2024
Cine ar putea sa va raspunda la aceasta intrebare , cata vreme nu stim care sunt motivele pentru care Casa de Pensii a calculat asa cum a calculat ? in plus , nu stim din ce e format stagiul dvs. de cotizare , daca l-ati calculat bine pe cel contributiv ( de exemplu , daca nu cumva ati lucrat in paralel cu pensia , perioada respectiva nefiind luata in calcul la stabilirea punctelor de stabilitate ) , etc. Va fi existand un motiv pentru care ati banuit ca nu s-au calculat bine aceste puncte … Intr-un cuvant , nu va poate nimeni spune , din cauza lipsei de informatii , daca gresiti sau nu .
Am inteles o parte, da, am lucrat in paralel cu pensia 5 ani, dar as mai avea o nelamurire, pentru ani de grupa 2 , daca nu am primit reducere la varsta de pensionare,am iesit la pensie la limita de varsta , a intrat in vigoare calculul de punctaj suplimentar pentru fiecare luna cu 0,25? Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! nu am primit decizia de recalculare. vă rog să ... Lidum Lidum Bună ziua! Nu am primit decizia de recalculare. Vă rog să mă lămuriți având datele: 1) 1.09.2021 , decizie pensie limită de varsta și decizie ... (vezi toată discuția)
Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua daca acum am 3.30297 puncte, la acestea se adauga cele ... miro56ro miro56ro buna ziua daca acum am 3.30297 puncte, la acestea se adauga cele necontributive si cele de stabilitate pentru recalcularea pensiei? multumesc (vezi toată discuția)