La data de 1 noiembrie 2008 intra in vigoare prevederile OUG 131/2008 prin care se limiteaza salariile la institutiile publice.
Angajatorul meu mi-a adus la cunostiinta printr-o adresa de recomandare cu 7 luni intarziere, respectiv la data de 25 mai 2009, data la care eram in concediu medical de 2 luni si concediat nelegal si netemeinic in baza OUG 37/2009 ca trebuie sa aplic prevederile acestei ordonante (eu neavand calitatea de a-mi intocmi singur contractul individual de munca am asteptat ca acesta sa ma notifice).
Este legal sa se aplice aceasta ordonanta retroactiv pe perioada 1 noiembrie 2008 - 25 mai 2009 sau se aplica de la data la care mi-a fost adusa la cunostiinta, 25 mai 2009?
OUG nr.131/2008 se aplica de la data intrarii in vigoare si nu de la data aducerii la cunostinta.
Ordonantele de urgenta ale Guvernului intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, sub conditia depunerii lor prealabile la Camera competenta sa fie sesizata, daca in cuprinsul lor nu este prevazuta o data ulterioara.