Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. In cazul art. 1, alin. 10 din OUG 46/2009 se poate vorbi de retroactivitatea acestuia. Din punctul meu de vedere din cuprinsul textului "Majorari de intarziere in cazul contribuabililor pentru care s-a pronuntat o hotarare de dizolvare" rezulta ca acest articol este valabil si pentru societatile pentru care s-a pronuntat o astfel de hotarare inainte de aparitia respectivei ordonante. Dumneavoastra ce parere aveti?
Nu este vorba de retroactivare, intrucat conform art. VIII din OUG 46/2009 "Prevederile prezentei ordonante de urgenta intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Actul a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 347 din 25 mai 2009 , deci prevederile sale se aplica incepand cu 25.05.2009 si pentru hotararile de dizolvare pronuntate sau luate incepand cu 25.05.2009
Oug 46/2009
Gicuta Nistor
Buna ziua,
V-as ruga foarte mult sa ma lamuriti in privinta unui aspect din OUG 46/2009. Eu am inteles ca potrivit ordonantei ANAF nu mai calculeaza majorari ... (vezi toată discuția)