avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua, Sunt tatal unui elev in clasa XI ,olimpic ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua, Sunt tatal unui elev in clasa XI ,olimpic la matematica ...

Buna ziua,

Sunt tatal unui elev in clasa XI ,olimpic la matematica ,la un reputat liceu din Pitesti -Colegiul I.C.Bratianu si va cer permisiunea de a va prezenta o problema care pentru familia mea a devenit in ultima perioada de timp mai mult decat critica.

Cu ceva timp in urma fiul meu a fost diagnosticat cu o depresie severa generata probabil in timp pe parcursul anilor petrecuti la scoala generala si acutizata in perioada trecerii la liceu.

Aceasta depresie a fost asociata cu un sindrom ADHD si cu un sindrom Asperger (nu stiu daca am scris corect aceste denumiri ) de un medic psihiatru din Bucuresti , sub supravegherea caruia este in continuare si de asemenea face saptamanal ,cate odata chiar de 2 ori pe saptamana

terapie cu un psiholog comportamental tot de la Bucuresti.

Cu toate acestea starea lui se agraveaza din ce in ce mai mult.

Datorita acestui fapt si mai ales faptului ca el nu poate face fata la anumite situatii care apar in timpul petrecut la scoala , mici neintelegeri cu colegii sau anumite raspunsuri si comportamente din partea colegilor nu neaparat rautacioase de asemenea unele conditii impuse de profesorii nu neaparat cu rea intentie el are tendinta de a amplifica si de a se simtii vinovat fata de colegi , profesori si uneori chiar fata de familie acest fapt ducand la reactii extreme din partea lui .

Va pot enumera cateva dintre ele ,cum ar fi dorinta de a nu mai trai simtindu-se inutil pentru ceilalti si familie sau de a se considera chiar o povara pentru familie si pentru ceilati .

Aceste sentimente ale lui marcate de imposibilitatea de a realiza un autocontrol au generat cateva incidente la scoala de genul a se automutila si chiar in extrema de a se sinucide.

Din fericire aceste tentative au fost intrerupte la timp dar nu se poate sti niciodata ce se poate intampla.

Pe acest fond psihic foarte labil al lui si datorita acestor evenimente ,conducerea liceului a inceput sa faca presiuni asupra noastra in sensul mai explicit ca nu il mai vor acolo invocand motive ca elevii-colegii si parintii sunt foarte speriati si stresati si de asemenea chiar profesorii s-au declarat stresati si speriati si mai ales in imposibilitatea de a face ceva.

Desii liceul beneficiaza de un psiholog totusi nu a avut parte nici o interactiune constructiva cu acesta in afara catorva mici intalniri posibil pe culoarele liceului.

Intre timp as vrea sa va mai spun ca am fost vizitati de cei de la DGASPC in cursul zilei de luni 02/12/2024 pentru efectuarea unei anchete la solicitarea celor de la liceu, si bineinteles ca nu am primit nici o concluzie din partea lor.
De asemenea ieri am primit din partea directiei liceului o aducere la cunostinta oficiala a recomandarilor din partea lor cu mici subtilitati ca ar fi mai bine sa il tinem acasa o perioada de timp ( ceea ce am si facut in aceasta saptamana a ramas acasa desii s-a impotrivit din rasputeri , dorinta lui fiind sa mearga la scoala),ca ar fi mai bine sa incercam sa il mutam la alta scoala si fel de fel de alte aluzii ,care ne-ua atras atentia in sensul ca nu sunt dispusi sa ajute cu nimic si doresc de fapt indepartarea lui din acel liceu pentru a nu isi crea probleme suplimentare.

In final avem nevoie de un sfat /parere chiar ajutor din partea unor persoane sau foruri autorizate in acest domeniu.

Alte discuții în legătură

Masuri abuzive in scoli cornelia_criss cornelia_criss Buna ziua, Sunt o mama disperata, nu stiu cum sa rezolv problema devenita de acum de viata, dar si de... moarte. Este vorba de fiul meu care este si el ... (vezi toată discuția)
Amenințarea cu scăderea notei la purtare. e mai important prestigiul liceului decât viața unui elev? ContSters444155 ContSters444155 Buna ziua, am si eu o intrebare destul de importanta avand in vedere faptul ca ne aflam in anul 2017 si traim intr-o tara care face parte din Uniunea ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati in liceu Ionut_2005 Ionut_2005 Buna, am o intrebare! Azi, era pauza iar un profesor mi a confiscat telefonul, de precizat este faptul ca el a vrut sa vina pe furis sa mi l ia daca nu l ... (vezi toată discuția)