Buna ziua. Vecinii Mei doresc sa anvelopeze blocul. (Sector 2, 6 apartamente).
Intre timp, cel Care a initiat actiunea, sustine ca, cf. art11, alin 2 din legea 50 din 29.07.1991, este necesară obținerea unei autorizații de construcție.
Apoi s-au interesat cat costă și ce implică o autorizație de construcție.
Costă cam 17000 EURO și presupune ca o data ce se va evidenția necesitatea consolidării clădirii să fie necesar ca până la izolare să fie obligatorie consolidarea.
Pt. mine sunt deja costuri Astronomice (autorizatie+ consoldiare+ anvelopare) si suspectez Foul Play.
Stie cineva CE este cu aceasta lege? Ar Fi adevarat CE spun vecinii Mei?
Mentionez ca este un imobil din 1940, in *noul Centru vechi, zona CE tine acum de primaria capitalei.
Multumesc!
Daca blocul are maxim 3 etaje, nu este monument istoric sau in zona de protectie a unui monument istoric iar prin anvelopare nu se modifica forma/aspectul fatadei, nu este nevoie de AC pentru lucrari de reabilitare energetica.
Pentru restul situatiilor este nevoie de AC.
Legat de consolidare, daca reabilitarea o faceti pe banii dvs nu exista o cerinta legala de a face reconsolidare inainte de anvelopare. Insa, logic vorbind, nu are nici un sens sa investeti bani in anvelopare daca imobilul trebuie reconsolidat pentru ca la reconsolidare se va strica probabil lucrarea facuta.
Prin urmare abordarea mie mi se pare fireasca, mai ales ca vorbim de un imobil de peste 80 de ani vechime, care a trecut printr-un razboi mondial si 4 cutremure majore...
Legat de pret nu pot sa ma pronunt, nu am idee daca e mult sau putin. Sfatul meu este sa incercati sa obtineti 2-3 oferte sa vedeti cat ar costa.