avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de Invaliditate.Neretroactivitatea legii.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de Invaliditate.Neretroactivitatea legii.

Bună ziua ! Acum aproximativ o lună de zile am depus o contestație la Tribunalul Târgoviște împotriva Deciziilor de revizuire privind pensia de Invaliditate obținută în baza legii 263/2010 în anul 2012.Astfel în baza prevederilor acestei legi sa emis Decizia de pensie de Invaliditate în valoare de 303 lei . În anul 2016 urmare a depunerii la dosarul de pensionare a unor adeverințe privind stagiul de cotizare realizat în sistemul MAI și a cererii de recalculare,se emite o nouă decizie de pensie de Invaliditate care cumulează stagiul de cotizare realizat în sistemul de pensii publice cât și stagiul de cotizare realizat în sistemul MAI stabilind un stagiu total de cotizare realizat de 21 ani 7 luni 9 zile din care în condiții speciale de muncă 9 ani 6 luni 8 zile,perioade asimilate 11 luni 22 zile, stagiul aferent condițiilor de muncă 4 ani 6 luni.În anul 2019 ca urmare a agravării stării de sănătate a fost emisă o nouă decizie de pensie de Invaliditate urmare a schimbării gradului 3 în gradul 2 de invaliditate, stagiu total de cotizare realizat 21 ani 7 luni 9 zile, stagiu potențial acordat 13 ani 4 luni 21 zile, Nr total puncte realizate 23.45977,.Aceste decizii rămânând neschimbate până în anul 2024 luna septembrie când Casa județeană de pensii publice revizuiește deciziile anterioare cu aplicarea legii 223/2015 motivarea fiind autocontrol revizuiește deciziile anterioare prin valorificarea perioada lucrată în sistemul MAI ca sistem neintegrat, anulând astfel perioada lucrată în sistemul MAI și stabilind o pensie de 146 lei, diminuând drastic cuantumul pensiei stabilit conform prevederilor legii 263/2010 respectiv de la 1645 urmare a creșterilor la 146 lei.Motivarea casei de pensii Dâmbovița fiind că noi polițiștii nu am contribuit la sistemul de pensii publice și că, chiar daca sa înrăutățit starea de sănătate la schimbarea gradului 3 în gradul 2 legea prevede că pensia scade. Am depus o contestație în nume propriu,dar nu am bani pentru avocat.As dorii consiliere juridică dacă se poate.Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2024
Panait Ion Marius, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate în baza legii 263/2010, obținută în ... Panait Ion Marius Panait Ion Marius Pensia de Invaliditate în baza legii 263/2010, obținută în anul 2012 prin cumularea stagiului de cotizare realizat în sistemul de pensii publice și cel ... (vezi toată discuția)
Stagiu potential tavi180 tavi180 buna ziua! In 2007 am fost inscris la pensie de invaliditate grd. II pe baza urmatoarelor elemente: -stagiu complet de cotizare 35 ani -total stagiu de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de invaliditate? coze coze Am 44 de ani, cu o vechime pe cartea de munca de 10 ani si-un pic,cu probleme grave de sanatate. Mai precis am descoperit o tumora la coarda vocala si a ... (vezi toată discuția)