avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua dacă mă aflu în concediu medical ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua dacă mă aflu în concediu medical încăpând cu ...

Bună ziua dacă mă aflu în concediu medical începând cu 23 august 2023, având dreptul la un an și 6 luni, ca pacient oncologic, adică undeva până în 18 februarie 2025 și nu am beneficiat de 18 zile concediu de odihnă pe 2023, mi s-a comunicat de la RU că le voi pierde dacă până în iunie 2024 nu mi le voi lua, e adevărat și ce pot face în acest sens?Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2024
nelutumicutu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:21, 7 Decembrie 2024
Este o absurditate ceea ce sustin cei de la R.U. ... sa vedem textul care-l invoca:

art. 146 C.mun.
...
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
....

Textul reglementeaza obligatia angajatorului de a-l acorda si nicodecum pierderea dreptului la CO.

Iar art.49 alin.6 C.mun. , suspenda acest termen daca c.i.m. este suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va salut. aș avea o nelămurire, poate ați trecut prin aceiași ... mroby mroby Va salut. Aș avea o nelămurire, poate ați trecut prin aceiași situație. Sotia mea e însărcinată, urmează să intre în concediu prenatal în luna ... (vezi toată discuția)
Zilele de concediu de odihna pe anul anul 2022 sunt valabile ... Magie1 Magie1 Zilele de concediu de odihna pe anul anul 2022 sunt valabile pina in anul 2023 pe 30 iunie,cele din anul 2023 sunt valabile pina in anul 2025 pe 30 iunie,si ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna Daliborka Daliborka Buna ziua, imi puteti spune care este artcolul din codul muncii care prevede urmatorul aspect : „în cazul în care salariatul, din motive justificate, nu ... (vezi toată discuția)