avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună! Sunt cetățean RM iar iubitul meu este RO ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună! Sunt cetățean RM iar iubitul meu este RO dorim sa ne ...

Bună! Sunt cetățean RM iar iubitul meu este RO dorim sa ne căsătorim in Romania ,( sunt însărcinată )care este procedura și vreau să știu după daca ne căsătorim in cat timp + - pot obține ceva acte și dacă putem pleca în alta țară decât în România sau Moldova
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:11, 9 Decembrie 2024
Mergeți la starea civila și interesati-va de actele necesare.
De principiu, dvs, o sa va trebuiască o declarație notariala ca nu sunteți căsătorită în Republica Moldova sau în alt stat, care e numele pe care îl veți purta după căsătorie și ce regim matrimonial ați ales.
Apoi, trebuie sa va faceți amândoi niste analize specifice (HIV, TBC, sifilis etc) și sa obțineți de la medicul de familie un certificat medical prenupțial, pe care îl depuneți la dosar împreună cu declarația dvs de la notar, cu certificatele de naștere, buletinele și dovada achitării unei taxe (depinde de Primarie)
Actele necesare se depun cu 10 zile înaintea datei pe care o aveți în vedere pentru încheierea căsătoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie primarie starea civila paulhitter paulhitter Buna ziua, Va Scriu in urmatoarea problema. Iubita mea este insarcinata in 5 luni, si dorim sa ne casatorim. Pentru a ne casatori, trebuie sa ni se elibereze ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean moldovean cu cetatean roman Alesika Alesika Salut! sunt cetateanca Republicii Moldova si vreau sa-mi inregistrez casatoria cu prietenul meu-cetatean roman pe teritoriul Romaniei. De ce acte am nevoie eu? (vezi toată discuția)
Certificat prenunptial ContSters22096 ContSters22096 imi poate spune cineva care sunt pasii de urmat pt a-l obtine si care sunt costurile? (vezi toată discuția)