avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligativitate ingradire drum servitute Buna ziua, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligativitate ingradire drum servitute Buna ziua, Locuim pe ...

Obligativitate ingradire drum servitute

Buna ziua,
Locuim pe o strada cu case, accesul realizandu-se pe un drum de servitute marcat cu "strada privata".

Vecinii de la blocurile vecine (care nu locuiesc pe strada noastra, nu au drept de prop) isi aduc cainii si urineaza pe gardul din piatra sau lasa in urme excremente.

Am rugat respectuos iar astazi am avut o altercatie cu o doamna ai carei caini au urinat pe gard, in momentul in care m-am dus sa o rog pt a 2a oara sa nu isi mai lase cei 2 caini sa urineze pe piatra gardului.

Argumentul doamnei si al sotului este ca daca e drum privat, sa ne punem gard, ca asa e legal.

Va rog frumos- exista o ogligativitate legala sa punem gard?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 18:41, 9 Decembrie 2024
Buna ziua

Nu trebuie sa puneti gard, insa faptul ca acel drum este privat nu insemna ca nu e deschis circulatiei publice. De exemplu parcarile marilor magazine sunt private, insa deschise circulatiei publice.

La intrarea pe un drum privat care nu este deschis circulaţiei publice, proprietarul sau administratorul acestuia este obligat să instaleze, în loc vizibil, indicator cu semnificaţia "Accesul interzis" şi panou cu inscripţia "Drum închis circulaţiei publice”.

Acesta trebuie să solicite un certificat de urbanism din care va rezulta regimul juridic al drumului, să efectueze un proiect tehnic, iar apoi să formuleze la Poliţia Rutieră o cerere de avizare a proiectului de instalare a mijlocului de semnalizare rutieră însoţită de o copie a Certificatului de Urbanism şi de proiectul tehnic, semnat de cei care l-au întocmit şi verificat.

OG 43/1997, HG 1391/2006, Legea 50/1991

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute niculescusorin niculescusorin Pe langa proprietatea mea s-a creat un drum de servitute de catre vecina mea . La inceput a existat o poarta de acces pentru cei care si-au construit locuinte ... (vezi toată discuția)
Restituire permis mirc94 mirc94 Buna ziua! Va scriu aici in speranta de a ma ajuta cineva sa mi restitui permisul mai repede. Problema mea a inceput pe 5 iulie, unde din pura prostie m am ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism - drum de servitute insuficient raluca1st raluca1st Buna ziua As avea nevoie de un sfat in problemele pe care le-am intampinat in incercarea de a obtine certificat de urbanism pentru un teren aflat in zona ... (vezi toată discuția)