avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Încadrare în gad de handicap.Bună ziua doresc un ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Încadrare în gad de handicap.Bună ziua doresc un răspuns ...

Încadrare în gad de handicap.Bună ziua doresc un răspuns în această speță din partea unui expert:Soțul meu în vârstă de 58 de ani este bolnav de BPOC stadiul 4 cu oxigeno terapie la domiciliu pentru aproximativ 18 ore zilnic,practic este legat de acest aparat pentru această insuficiență respiratorie cronică care îi afectează viața zilnică având nevoie de ajutor permanent și suștinere in activitațile zilnice din partea mea ca și soție.La începutul acestiu an am depus dosar la DGSAP Bv pentru încadrare în grad de handicap iar comisia de expertiză Bv a emis încadrarea în grad de handicap grav permanent.Soțul a făcut contestatie către comisia superioară de evaluare a persoanelor adulte cu handicap pentru acordarea gradului grav permanent cu însoțitor încă din data de 07 03 2024.În termen legal ar fi trebuit să primim răspunsul în 60 de zile..dar am primit acest răspuns dupa 10 luni..adica pe 9 12 2024.Comisia superiora a trimis 3 pagini care cuprind date care pentru mine nu au nici o logică:Prima pagină:comisia admite contestația depusă;a doua pagină:decizia de încadrare tip handicap: accentuat ,revizuibil la 12 luni(deci practic l-au de căzut din grav permanent in accentuat revizuibil) și a treia pagină motivarea: statutul social pensie invaliditate (pt că soțul are deschis și un dosar pentru pensie de invaliditate gr 3 cu drept de muncă) unde este trecut că nu se încadrează în grad de gandicap.Întrebarea mea este următoarea: Odată emis un certificat de încadrare în grad grav permenent pentru o boală ireversibilă eu știu că nu se poate anula această încadrare conform legii 448/2006 modificată,este legală hotărârea luată și de asemenea emiterea aceste decizii greșite care conține motivare in contradicție cu decizia este valabilă? Ce măsuri pot lua împotiva acestei decizii având in vedere că suntem chemați și la reevaluare în ian 2025 ca și un dosar complet nou.Nu cred că este emisă corect și legal decizia conform actelor medicale care se aflau deja la dosar având în vedere că au solicitat același set de documente.Mulțumesc pentru răbdare.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:24, 10 Decembrie 2024
Comisia superioara de handicap, a reexaminat actele medicale din dosar la cererea dumneavoastra.
Astfel a decis incadrarea intr-un alt grad.

Legalitatea sau nelegalitatea o poate constata doar Instanta de judecata.
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2024
Dapix, utilizator
Aceleași acte le-au examinat și comisia de la Bv iar în cazul lor a rezultat un grad de handicat grav permanent.Ce să înțeleg că cei de la Bv nu știu cum să încadreze o boală ireversibila????Mulțumesc pt răspuns dar nu are relevanță pt mine.
Și de asemenea știu ca instanța hotăreste dar pe asta se și mizează pe faptul că aceste procese sunt de lungă durată și costisitoare,ei știu că oamenii simpli nu își permit așa ceva câștigă timp și de ce nu să o spunem drept reduc cheltuielile care rezultă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alta cale de atac nu mai aveti, decat proces la Tribunal.
In termen de 30 zile puteti depune contestatia la instanta.

Dar la reevaluarea din ianuarie anul viitor, exista posibilitatea sa-i fie schimbat gradul de handicap, sau mentinut cel actual.
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie certificat de incadrare in grad de handicap stoicacoryna stoicacoryna Buna ziua. Mama mea in anul 1994 in urma evaluarii dosarului depus la comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap deva, i s-a acordat gradul II de ... (vezi toată discuția)
Reevaluarea gradului de handicap fara studiul documentelor grisa56 grisa56 buna ziua, In urma evaluarii la comisia de expertiza medicala, in anul 2010 s-a hotarat sa-mi dea certificat de handicap gradul accentuat permanent. In ... (vezi toată discuția)
Contestatie certificat de incadrare in grad de handicap netia netia Buna seara, Inca de la inceput cer scuze ca am mai intrebat dar nu detaliat...si nici nu mi-a raspuns nimeni! Va rog ajutati-ma si pe mine ca nu stiu ce sa ... (vezi toată discuția)