avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua , Sunt căsătorită cu un cetățean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua , Sunt căsătorită cu un cetățean German de origine ...

Bună ziua , Sunt căsătorită cu un cetățean German de origine română și prin căsătoria cu mine (eu am ambele cetățeni) dorește să-și recapete cetățenia română! Întrebarea mea este cum se procedează și dacă durează mai puțin prin căsătorie cu mine decât dacă cere normal recuperarea! A renunțat acum 30 de ani obligatoriu pe atunci !
Buna ziua

cum se procedează

Este o procedura destul de complicata si de durata.
Sfatul meu ar fi sa apelati la ajutor specializat,

durează mai puțin prin căsătorie

Nu are nicio relevanta casatoria cu un cetatean roman.
Redobandirea cetateniei este o procedura care cere mai putine conditii indeplinite decat dobandirea cetateniei romane prin casatorie. Se cer doar 3 conditii, sa nu fie condamnat pt o infractiune care sa il faca nedemn de a fi roman, sa fie major si sa fie loial Romaniei, cam atat. Dureaza 5 luni parca termenul pentru redobandire pe art 11. Gasiti si pe site-urile consulatelor conditii si cum sa dovediti indeplinirea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire cetatenie eufortune eufortune verisoara mea a emigrat cu forme legale in 1973, cu familia, minora fiind. Poate sa redobindeasca cetatenia romana, si cum? pentru un eventual raspuns, ... (vezi toată discuția)
Cum pot redobandi cetatenia romana dupa ce acum 31 de ani am fost obligat sa renunt la ea? cimpeanr cimpeanr Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am un unchi care, in urma cu 31 de ani dupa ce a plecat cu un concert din tara in Germania, s-a decis sa ... (vezi toată discuția)
O intrebare in legatura cu cetatenia cojocari cojocari Sunt cetatean Rep.Moldova si am depus actele pentru redobandirea cetateniei. Dar intre timp ma gandesc sa ma casatoresc. Schimba asta ceva in obtinerea ... (vezi toată discuția)