avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Amendă descoperită după 6 ani
Discuție deschisă în Executare silită

Amendă descoperită după 6 ani

Bună!
Recent, la aparatele pentru plată de taxe și impozite, introducând CNP-ul tatălui meu mi-a apărut că are de plătit o amendă de circulație, suma fiind peste 1000 lei. Am mers la Direcția taxe și impozite unde avem domiciliul ca să aflu despre ce amendă este vorba. Doamna mi-a spus că este o amendă de depășire a vitezei din anul 2018, care a fost introdusă în sistemul lor în septembrie 2024. Tatăl meu nu a fost înștiințat de existența acestei amenzi. De asemenea, mi s-a spus că în septembrie 2024 a fost emisă și o somație, pe care de asemenea nu a primit-o. Am putea contesta cumva amenda?
Mi s-a spus că în 2018 puteai să achiți 50% din valoare amenzii în 48H. Întrucât el nu a știut că există, nu a avut nici posibilitatea de a achita 50%. Unde ar trebui să se adreseze că nu a primit niciodată procesul verbal sau somația? Sau ar trebui achitată amenda?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2024
Sbppv, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:25, 10 Decembrie 2024
Ar trebui sa facă contestatie pe prescripție.
Am aparat și eu o doamna care vindea pătrunjel și a fost amendata dar avea peste 10 000 lei amenzi.
Pentru pătrunjel...
Fiul ei a vrut sa o reprezint după ce a revenit în România și a aflat de amenzi.
A scăpat de amenzi.
Deci, aveți șanse sa va descurcați și singur.

București 2024
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie plata amenda falsa! e-marius e-marius Buna ziua, Acum 3 zile sotia a a primit prin posta de la fisc un plic continand: - somatie de plata amenda din partea fiscului - copie dupa un proces ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera si suspendarea permisului de conducere ROXYMARIC ROXYMARIC Am primit amenda 1125 lei si mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile pentru depasirea vitezei legale. Am depus contestatie in care am cerut ... (vezi toată discuția)
Amenda - cum contest? e-marius e-marius Buna ziua, Acum 3 zile sotia a a primit prin posta de la fisc un plic continand: - somatie de plata amenda din partea fiscului - copie dupa un proces ... (vezi toată discuția)