avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara,am o întrebare, vecinul din spatele casei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara,am o întrebare, vecinul din spatele casei are garajul ...

Bună seara,am o întrebare,vecinul din spatele casei,are garajul la 50 cm de casă,și copaci la 30 cm.,este legal? mulțumesc
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 19:10, 10 Decembrie 2024
Buna ziua

Din Codul civil:

Aricolul 612: Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism

Articolul 613: În lipsa unor dispoziţii cuprinse în lege, regulamentul de urbanism sau a obiceiului locului, arborii trebuie sădiţi la o distanţă de cel puţin 2 metri de linia de hotar, cu excepţia acelora mai mici de 2 metri, a plantaţiilor şi a gardurilor vii

Mai departe depinde de situatia concreta (cat de inalti sunt arborii) si de reglemantarile de urbanism locale precum si de eventualele aprobari pe care vecinul le-a obtinut.

Puteti obtine informatii exacte (distante minime) de la primaria localitatii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreo lege sa nu imi permita sa pun copacul la mai putin de 1m de gard cu vecinu ? cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua , Am la tara o casa veche , unde am cativa copaci fix langa gardul cu un vecin . Am discutat cu el care dorea sa ma convinga sa tai copacii aceia ... (vezi toată discuția)
Amplasarea unui panou publicitar. distanta legala alex2012 alex2012 va rog, daca poate cineva sa ma lamureasca la ce distanta de gardul vecinului pot amplasa un stalp pt panou publicitar, cu fundatie de beton? (vezi toată discuția)
Vecinătăți Lupescu.nicolae@Yahoo. COM Lupescu.nicolae@Yahoo. COM Un pom fructifer,măr ,păr, la ce distanță de răzor (gard ) spune legea ,că trebuie plantat? Mulțumesc. (vezi toată discuția)