avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Bună seara! Dacă am închiriat un spațiu de la o ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Bună seara! Dacă am închiriat un spațiu de la o persoana ...

Bună seara!
Dacă am închiriat un spațiu de la o persoana fizica, eu fiind persoana juridica, cine are obligația să înregistreze contractul la ANAF?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 12:23, 11 Decembrie 2024
proprietarul
Buna ziua

Proprietarul este cel care este obligat sa inregistreze contractul la ANAF.

Ca persoana juridica, dvs aveti obligatia de calcula, retine si varsa impozitul aferent chiriei platite:

Venitul net din cedarea folosinței bunurilor, se stabilește la fiecare plată, de către plătitorii de venit, persoane juridice sau alte entități care au obligația de a conduce evidență contabilă, prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 20% asupra acestuia.
Plătitorii veniturilor, persoane juridice sau alte entități care au obligația de a conduce evidență contabilă au și obligația de a calcula, reține, declara și plăti impozitul corespunzător sumelor plătite
Impozitul calculat și reținut reprezintă impozit final și se plătește la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reținut
Plătitorii veniturilor, persoane juridice sau alte entități au obligația de a depune formularul 100 Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat și să completeze corespunzător poziția 101 din Anexa nr. 3 Nomenclatorul obligațiilor de plată la bugetul de stat

Ghidul complet aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificãri ale codului fiscal: impozit pe venit ContSters233047 ContSters233047 [b]Modificări ale Codului Fiscal: impozit pe venit [/b] [b]Direcţia Generală a Finanţelor Publice informează că, în Monitorul Oficial al României, ... (vezi toată discuția)
Art. 841 nou introdus in codul fiscal, alin.1 Daniela.Vladuianu Daniela.Vladuianu Buna ziua, conf ART. 841 nou introdus in codul fiscal, la alin.1 se prevede : (1) În cazul veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor, altele decât cele ... (vezi toată discuția)
Declarație - cesiune drepturi autor ancadragan ancadragan Bună ziua! Ce declarații ar trebui să depună o asociație care a încheiat un contract de cesiune drepturi autor cu o persoană fizică? De la Finanțe, ... (vezi toată discuția)