avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Revin si eu la urmatoarea intrebare , grupa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Revin si eu la urmatoarea intrebare , grupa II are ...

Buna ziua, Revin si eu la urmatoarea intrebare , grupa II are punctaj suplimentar ?
art. 88(1) Persoanele care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupele I şi a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, cele care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite sau condiţii speciale, beneficiază de un număr suplimentar de puncte, după cum urmează:
a) 0,25 puncte pentru fiecare lună în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite, potrivit legii;
b) 0,50 puncte pentru fiecare lună în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale, potrivit legii.
Nu am beneficiat de reducerea varstei de pensionare, am iesit la limita de varsta si am in decizie 3 ani, 9 luni si 24 zile de grupa II. Ce ar trebui sa fac? Nu vad in decizie calcul suplimentar pentru gr. II
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:40, 13 Decembrie 2024
Despre care decizie faceti vorbire , de cea de recalculare ? V-ati deschis drepturile la pensie pe o legislatie anterioara ? Daca raspunsul este “ da “ la ambele intrebari , ati primit deja punctaj suplimentar aferent grupelor la iesirea la pensie ( chiar daca nu ati beneficiat de reducerea varstei de pensionare ) , nu mai primiti inca un supliment . Este prins in punctajul total , nu mai apare pe decizie separat . Prin urmare , nu trebuie sa faceti nimic .
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2024
CHKa, utilizator
Ca raspuns la intrebarile dvs, va pot spune ca da si da. Deci, punctajul suplimentar pentru perioada de gr.II adica 3,9,24(ani,luni, zile), este dupa vechea lege de 0.61887 puncte suplimentare. Sugerati ca punctajul suplimentar pentru gr.II , dupa vechea lege ramane nemodificat desi noua lege , in art. 88 vorbeste despre un altfel de punctaj. Ce recalculare este ? Nu cumva discriminare raportata la anul pensionarii. La fel ca si cu indicele de corectie.
Multumesc.

Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
Eu va pot spune doar atat:
Daca ati primit o majorare de 0,61887 puncte pentru grupa II de munca, inseamna ca in cei 3 ani, 9 luni si 24 zile ati realizat 2,47548 puncte.
Pe legea 263/2010 ati primit o majorare de 0,61887 puncte.
Pe legea 360/2023 ati fi primit o majorare de 0,95545 puncte.
Deci in plus 0,33658 puncte.
Cat priveste discriminarea nu cred ca va va lamuri cineva de pe acest forum.
Va trebui s- o lamuriti doar in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie, grupa de munca letitiavoicu letitiavoicu Noua lege a pensiilor , 263/16.12.2010 propune conf articolului 100 un alt mod de majorare a punctajului persoanelor incadrate in grupa I-a si a II-a de ... (vezi toată discuția)
Grupe de pensionare ipilt ipilt Buna ziua.As dorii sa stiu daca se tine cont la calcularea pensiei de grupele de munca avute pana in aprilie 2001,respectiv gr.I-a si gr.II-a?Va multumesc (vezi toată discuția)
Grupa ii , recalculare sch sch O persoana pensionata conf. L19, care a muncit in gr.I si II,beneficiind de OUG209/2008 castiga acum,in Instanta, dreptul ca fostul angajator sa-i recunoasca ... (vezi toată discuția)