avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcularea punctelor suplimentare la iesirea la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcularea punctelor suplimentare la iesirea la pensie

Conținutul art. 88, din legea 360 /2023 cu privire la acordarea punctelor suplimentare, la ieșirea la pensie pentru grupele de muncă, (0.25 pentru grupa a-ll-a și 0.50 pentru grupa a-l-a și condiții speciale, au fost și înainte de 2023, adică și în legea 263/2010 se calculau ??
Căci eu nu am găsit nimic în legea veche în care să prevadă acest aspect.
Vă mulțumesc anticipat !!
Cel mai recent răspuns: NaTalia90 , utilizator 21:02, 25 Februarie 2025
Legea 263/2010
Articolul 100
Persoanele care au desfășurat activități în locuri de muncă încadrate în grupele I și a II-a de muncă, potrivit legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001, cele care au desfășurat activități în locuri de muncă încadrate în condiții deosebite sau condiții speciale, potrivit legii, beneficiază de majorarea punctajelor lunare realizate în perioadele respective, după cum urmează:
a) cu 25% pentru perioadele în care au desfășurat activități în locuri încadrate în grupa a II-a de muncă, potrivit legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau în locuri de muncă încadrate în condiții deosebite, potrivit legii;
b) cu 50% pentru perioadele în care au desfășurat activități în locuri încadrate în grupa I de muncă, potrivit legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau în locuri de muncă încadrate în condiții speciale, potrivit legii.
Bună seara.
De art. 100 din legea 263/2010 știam și eu însă eu am întrebat de punctele suplimentare, conf. art. 88 din legea 360/ 2023, dacă se acordau și anterior datei de întrare în vigoare a legii 360/2023, ori este același mod de calcul și în prima și a doua lege, deoarece nu prea pare ??
Eu am ieșit la pensie în August 2020, m-am judecat cu CNPP și după pronunțarea definitivă a instanței din Ianuarie 2023, mi-au emis o nouă decizie cu un punctaj de 87.77104 la 28 ani, 2 luni, 21 zile de condiții speciale și grupa a-l-a, + 1 an, 6 luni, 7 zile grupa a-ll-a, + 4 ani, 11 luni, 2 zile condiții normale, + 1 an, 4 luni, 28 zile armată .
După recalcularea din septembrie 2024 mi-au emis o noua decizie cu același punctaj la care mi-au adăugat doar 5.90204 puncte de stabilitate, cumulând un total de 93.67308, luându-mi din pensie 1825 de lei.
Este corect acest mod de calcul nu trebuia să-mi adauge și punctele suplimentare pentru grupele de muncă conf. art. 88 din legea 360/ 2023 ??
Vă mulțumesc anticipat !!
Punctele suplimentare de la art.88 se acorda doar celor care isi deschid drepturile pe legea 360/2023.
Vă mulțumesc frumos pentru răspunsurile acordate.
Aș m-ai avea o ultimă întrebare dacă mă puteți ajuta .
Care este cuantumul valorii anuale la calcularea punctajului pentru fiecare condiție de muncă în parte, (normale, speciale + a-l-a și gr. a-ll-a) ??
Vă mulțumesc anticipat ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, revin si eu la urmatoarea intrebare , grupa ii are ... lidia01 lidia01 Buna ziua, Revin si eu la urmatoarea intrebare , grupa II are punctaj suplimentar ? art. 88(1) Persoanele care au desfăşurat activităţi în locuri de ... (vezi toată discuția)
Punctaj suplimentar fagaras1955 fagaras1955 Va rog sa ma informati daca la calcarea punctajului anual , pentru anii lucrati in grupa 1 si grupa speciala se acorda un spor de 50% . Cu multumiri (vezi toată discuția)
Grupa de munca tanasecatalin41@yohoo.com tanasecatalin41@yohoo.com pina cind(sau in ce an) sint valabile grupele de munca? (vezi toată discuția)