avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Detin un teren extravilan intr o zona ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Detin un teren extravilan intr o zona defavorizată,legal ...

Buna ziua
Detin un teren extravilan intr o zona defavorizată,legal am inceput constructia unei case, insa, drumul de acces către teren se face pe albia unui pârâu. Acest parau uneori scade considerabil in debit, alteori sapa in drum făcând accesul imposbil.
Primarul trimite cand si cand un buldoexcavator care mai aseaza putin zonele sapate
Cum pot forta mana primarie sa mute cursul apei? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Catalina.tds , utilizator 11:52, 12 Decembrie 2024
Nu aveti cum sa-i "fortati" mana. Puteti cere, in scris, sa se aprobe in Consiliul local un pod care sa fie construit din buget, in limita acestuia. Daca sunteti singurul locuitor din zona, peste parau, veti avea de asteptat. Ati ratat ocazia, sa cereti inainte de alegerile locale de la primarie.
Era simplu sa fie nevoie de pod.Accesul se face pe cursul ape ..pe lungime, cam vreo 2km. Si nu suntem singurii locatari. Mai sunt 6 case

POPA GHEORGHE a scris:

Nu aveti cum sa-i "fortati" mana. Puteti cere, in scris, sa se aprobe in Consiliul local un pod care sa fie construit din buget, in limita acestuia. Daca sunteti singurul locuitor din zona, peste parau, veti avea de asteptat. Ati ratat ocazia, sa cereti inainte de alegerile locale de la primarie.

ati inceput legal, adica aveti autorizatie de constructie, in extravilan? sunteti o persoana favorizata. insa abaterea cursului e o lucrare de infrastructura care costa bani. dar va puteti folosi influenta sa propuneti un parteneriat public-privat si sa construiti drumul.
Da, absolut legal
Practic,drumul este unul de piatra, refacut si inaltat după ce paraul a sters jumatate de sat
Dar este refacut partial pentru ca se termina brusc si accesul se continua pe albia paraului , in primavara apa avea cursul la marginea padurii, insa acum s a mutat pe jumatatea drumului.
Infrastructura...despre ce vorbim, noroc ca avem electricitate
Trebuie sa se sape un sant pe vechiul curs si cam asta e ..insa daca as face asta in privat as incalca cateva terenuri private. Deci este necesara intervenția primariei., dar se doarme pentru ca mai sunt 6 case ..oamenii sunt batrani, si m -am trezit eu ca vreau acces decent.
Legal nu puteți obliga autoritatea locală. E o decizie de oportunitate pe care o ia sau nu, Consiliul local. Înțeleg că e un cătun.
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2024
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Refacere drum floring2000 floring2000 O firma de constructii a refacut cursul unui parau, a taluzat malurile si a refacut(betonat) albia. Toate utilajele grele, respectiv rabe, betoniere, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o speta, va rog sa ma ajutati cu sfaturi: -casa ... BCM01 BCM01 Buna ziua, am o speta, va rog sa ma ajutati cu sfaturi: -casa bunicii era pe malul unui parau, casa din anii 40, nelocuita, dar locuibila. Consiliul ... (vezi toată discuția)
Inchiriere teren din domaniul privat gheniga gheniga Buna ziua A-si avea o intrebare ,la care v-as ruga sa-mi raspundeti. Un teren din domeniul privat,al unei comune,este solictat de 2 persoane,unul ptr ... (vezi toată discuția)