avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am o speta, va rog sa ma ajutati cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am o speta, va rog sa ma ajutati cu sfaturi: -casa ...

Buna ziua, am o speta, va rog sa ma ajutati cu sfaturi:
-casa bunicii era pe malul unui parau, casa din anii 40, nelocuita, dar locuibila. Consiliul Local/Consiliul judetean reabiliteaza drumul judetean, inclusiv regularizarea albiei paraului (gabioane). Au sapat la 1/2 metri de casa, fara sa anunte proprietarul(mama mea fiind mostenitor) anul trecut, anul acesta au continuat, casa s-a surpat cu tot cu mal. Casa acum este un morman de chirpici si lemne. Primaria a intocmit un PV, prin care constata ca s-a daramat din cauza "vibratiilor". Am fost si am discutat cu primarita, spune ca nu are bani primaria, sa ii dau in judecata pentru daune. Specifica in corespondenta scrisa, ca se aduce terenul in faza initiala, dar nu specifica nimic de casa. ca si cum nu ar fi fost.
Nu stiu exact ce legi s-au incalcat, daca proiectul lucrarii a fost pana la 1/2 metru de casa, ce a facut dirigintele de santier, pe acel teren nu se mai poate construi, caci nu se mai dau autorizatii de constructie pe malul apelor. Valoarea terenului( 300 mp) a scazut brusc, caci nu se mai poate construi. Legea apelor specifica ca trebuia intocmita o comisie cu constructorul, reprezentant cadastru, proprietar... Nu am fost anuntati, am fost anuntati ca s-a prabusit casa de catre vecini...
Probabil este singura cale sa ii actionez in judecata pe primarie si constructor...
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2021
BCM01, utilizator
Cel mai recent răspuns: BCM01 , utilizator 14:14, 16 Iulie 2021
Revin cu precizări:
- casa este in mijlocul satului, deci teren intravilan. Nu este in câmp, sau izolata, este chiar in centrul satului.
- casa era degradata, însă era “ in picioare”.
- primăria, prin Dna Primar, spune ca ne va scuti de la plata impozitului. Normal, ca nu mai are pe ce sa ceara impozit( doar pe teren).
- Primăria , pe baza procesului verbal întocmit de ei singuri, prin care casa s- a surpat datorită “ vibratiilor”, o scoate de la impozit. Însă cadastru ce face? Ca figurează in actul de proprietate : teren și o casa de paiantă.

- Știu ca au încălcat Legea Apelor.
Însă ce au mai încălcat ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune sophie11 sophie11 Buna ziua, in 1990 tatal meu a cumparat impreuna cu fratele sau, in indiviziune, un teren, pe care in anii urmatori au construit o casa duplex cu destinatie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am cumparat un teren la țara in 2011. cu intabulare ... hyod hyod Buna ziua Am cumparat un teren la țara in 2011. Cu intabulare si cadastru. Pe teren existau doua constructii vechi de paianta aflate intr-o stare foarte ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie fara acte Antik Antik Buna seara, Detin un teren in provincie iar pe acesta este edificata o constructie de chirpic/paianta pt. care nu pot obtine aut. de construire. As vrea sa ... (vezi toată discuția)